Uredništvo

 |  Družba

Nina Rajić Kranjac / »V Gazi smo priča vojnemu zločinu Izraela, priča smo načrtnemu pokolu«

IZJAVA DNEVA

"V trenutku, ko so civilisti napadeni s kopenske, morske in zračne smeri, ko jim je onemogočen dovoz humanitarne pomoči, ko nimajo več dostopa do čiste vode, ko je uničeno vse njihovo imetje in so prisiljeni živeti na tretjini svojega ozemlja v nekakšnih zasilnih taboriščih ali prenatrpanih zapuščenih objektih, ko umirajo od lakote in bolezni, ki se širijo v teh življenjskih razmerah, ko število smrtnih žrtev v 100-dnevnem izkazovanju 'samoobrambe' doseže število 24.000 ... Takrat ne gre več za izbiranje strani. Ne gre za reševanje nerešljivega konflikta, ki traja desetletja in o njem vemo premalo. Takrat je neokusno tehtati in preračunavati, od katere strani bomo v prihodnje imeli 'več koristi', s katero bomo sklepali 'dobičkonosnejše investicije', kaj nas bo, če se izrečemo proti agresorju, 'doletelo', kakšne bodo posledično sankcije in ali bi morebiti v prihodnosti tega agresorja gospodarsko ali politično vseeno bolj potrebovali. V Gazi smo priča vojnemu zločinu Izraela, priča smo načrtnemu pokolu, in tega bi morali kot mednarodna skupnost ostreje obsoditi."

(Nina Rajić Kranjac, gledališka režiserka, za Mladino, o tem, da je neokusno tehtati in preračunavati, od katere strani bomo v prihodnje imeli več koristi)

PETICIJO ZA TRAJNO KONČANJE IZRAELSKIH NAPADOV NA GAZO LAHKO PODPIŠETE NA TEM SPLETNEM MESTU >>

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.