Ivan Ilovar

21. 6. 2011  |  Mladina 28  |  Konzum

Gostilna Dvor Jezeršek, Zgornji Brnik

Pri lepi zamisli

 • ocena: 2 / 5

 

 

dvor

dvor
foto: Pastirica

 

Jezerškov grunt boste zaradi pomanjkljive signalizacije kar nekaj časa iskali tam pod Krvavcem, gostilna dela od poldneva do desetih zvečer, ob nedeljah pa zaprejo že ob štirih popoldan. Telefon: 04 25 29 410.

Specialitete:

kranjska leta '06, domača skuta in kruh, uležano mesovje, skutne palačinke.

Vina:

 odprto Steyerjevo belo, Jarkovičev cvičk in refošk koprskega kombinata ter nekaj buteljk. Glede žganjic se lahko Jezeršek zanese na izkušnje firme Matic.

Preverba pri Jezeršku nas je stala manj od 30 € na osebo.

 

Z Dvorom, hotelom, gostilno in restavracijo v prenovljeni gorenjski domačiji, se je doslej prejkone po cateringu sloveča Hiša kulinarike Jezeršek vpisala med "prave" gostince. Seveda tudi Dvor, tako kot štab Jezerškov na desnem bregu Sore, krasijo znamenja velikopoteznosti in le pritisniti si je obkladek na trudno oko, ko s prostornega parkirišča uzreš impozantni kompleks. Pač - mesto oddiha za tiste, ki imajo radi na milimeter pokošeno travo, čiste linije in simetrijo, a si obenem želijo tudi malce kmetske domačnosti. Prav neskladje med novodobno arhitekturo in potankostmi, ki naj bi zatrjevale, da smo še vedno na kmetih, karirastimi prti, lovskimi trofejami in steriliziranimi preostanki nekdanjega grunta, je spočetka poskrbelo za razpoloženje Ilovarjevega tria. Pozornost pa je kmalu prevzel jedilni list, ki je vzbudil upe v ugoden iztek preverbe.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!