Darja Kocbek

5. 6. 2008  |  Mladina 23  |  Ekonomija

Top flop: Piratstvo se le počasi zmanjšuje

Organizacija Business Software Alliance (BSA) je predstavila izsledke najnovejše letne raziskave o piratstvu programske opreme v svetu, ki jo je za organizacijo opravila neodvisna mednarodna analitska hiša IDC. Rezultati kažejo, da se je stopnja piratstva programske opreme v državah Evropske unije v letu 2007 znižala za eno odstotno točko v primerjavi z letom prej in je znašala 35 odstotkov. Trend v večini držav po svetu je upadanje piratstva programske opreme, v številnih pa je ostalo na enaki ravni kot leto poprej. Med njimi je tudi Slovenija, saj je stopnja piratstva v letu 2007 ostala enaka, torej 48-odstotna. K izgubam ponudnikov programske opreme smo Slovenci prispevali 39 milijonov dolarjev.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.