|  Mladina 25  |  Kultura

Revolver

Veselica na TVS - Nacionalna televizija bo tudi letos čez poletje prenehala predvajati večino rednih tedenskih oddaj, od razvedrilnih do informativnih. Namesto njih bodo seveda na sporedu ponovitve starih oddaj, kot kaže, pa je za hit poletja predvidena turbo-narodno-zabavna Na Zdravje!, saj bodo ponovili kar 45 delov te oddaje. A ne samo to: tudi programske novosti bodo utripale skoraj izključno v narodno-zabavnem ritmu, saj v elitnem terminu ob nedeljah zvečer napovedujejo Zlati Avsenikov abonma, predvajali pa bodo tudi posnetke narodno-zabavnih prireditev 30 let Gašperjev - Veseli večer s Košnikom, Alpski večer, Števerjan 2008, Denis Novato - 20 let, Vurnberk 2008, 39. slovenski festival domače zabavne glasbe - Ptuj 2008 in Polje, kdo bo tebe ljubil 2008 ...

Premiera brskalnika - V Kiberpipi bo 24. junija potekala evropska splavitev tretje različice spletnega brskalnika Firefox, za celodnevni dogodek in zabavo pa bosta poskrbela Kiberpipa in Društvo študentov informatike. Odločitev, da bo evropska premiera Firefoxa 3 ravno v Sloveniji, je povezana s slovenskim predsedovanjem EU, pa tudi s tem, da Slovenci nadpovprečno uporabljamo ta spletni brskalnik - v svetovnem merilu ima 20-odstotni delež, v Sloveniji pa menda kar 43,7-odstotnega.

Hepi džusi aur - Po več bolj ali manj neuspešnih akcijah, ki bi mlade odvrnile od pretiranega pitja alkohola, sta se Center za socialno psihologijo pri Fakulteti za družbene vede in Studio Poper s podporo Mestne občine Ljubljana podala v novo akcijo, ki se problema loteva z druge strani. Mlade bodo od alkohola odvračali z znižanimi cenami sadnih sokov, ki so pogosto dražji od alkoholnih pijač. V akcijo so za zdaj vključili 12 lokalov v centru Ljubljane, ki bodo v času veselih uric ponujali sokove po znižanih cenah. Več o akciji so zapisali na www.sokseka.org.

Festival Lent - Od 27. junija do 12. julija bo potekal Festival Lent, na katerem bi morala kot glavna zvezda nastopiti bosonoga diva Cesaria Evora, a je zaradi bolezni odpovedala celotno evropsko turnejo. Festival bo odprla zasedba The Gipsy Queens & Kings z Esmo Redžepovo in Fanfare Ciocarlia, potem pa so napovedani Omare Portuondo, Septeto Nacional (Kuba), Buckwheat Zydeco (ZDA), Laibach, Pankrti, Katalena, Brina Habib Koite & Bamada, Vlatko Stefanovski, Partibrejkers ... Tudi letos se bodo na Mladininem odru predstavile mlade, neuveljavljene skupine.

Združeni blogerji - 20. in 21. junija bo v Cankarjevem domu spet potekal Blogres, dogodek za vse, ki pišejo spletne dnevnike, njihove bralce in tiste, ki jih zanimajo spletne skupnosti - tako s poslovnega kot tudi širšega družbenega vidika. Pod skupnim naslovom Vrednost komuniciranja v spletnih skupnostih se bo zvrstilo veliko predavanj in delavnic z domačimi in tujimi predavatelji (med njimi bo tudi Mladinin fotograf Borut Peterlin).
Magnifico antivirusi - Slovenski kulturniki pogosto upravičeno tarnajo nad pomanjkanjem sponzorstev in donacij s strani gospodarstvenikov. Več sreče ima pevec Magnifico, saj je s Telekomom Slovenije sklenil dogovor, da bodo v naslednjem letu skupaj razširjali Magnifico antiviruse. S kampanjo po državah nekdanje Jugoslavije nameravajo nagovarjati glasbeno, mobilno in internetno občinstvo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.