|  Mladina 35  |  Kultura

Revolver

Kulturniška realnost - Ustvarjalci festivala sodobnih uprizoritvenih umetnosti Ex Ponto, ki bo med 13. in 23. septembrom že petnajstič potekal v Ljubljani, so se odločili za svojevrstno promocijo. Junija so skupaj z vodstvom Cankarjevega doma in Slovenskega mladinskega gledališča pripravili posebno predstavitev za sponzorje in donatorje, na kateri so opozorili na probleme, s katerimi se zaradi premajhnega interesa sponzorjev soočajo prireditelji kulturnih dogodkov. Zdaj so pripravili samoironične oglase, ki spominjajo na napise na škatlicah cigaret in svarijo pred nevarnostmi, ki jih lahko povzroči pretirano konzumiranje njihovega festivala.

Disidentski Malibu - Še nedavno so bili avtorji in izvajalci himne SDS, zdaj pa so že glavni zabavljači na zabavi Pivovarne Laško. Skupina Malibu, ki nas je pred prihodom Nuše Derende razveseljevala s simpatičnimi verzi hvalnice stranki Janeza Janše, bo namreč to soboto zabavala udeležence množičnega pohoda in kolesarskega vzpona Pivovarne Laške na Šmohor. Ali spori med SDS in dinastijo Šrot le niso tako globoki ali pa gre za protestno potezo odsluženega benda vodilne stranke? V Malibuju odgovarjajo, da je koncert pač koncert.

Megakoprodukcija - Septembra bodo premierno uprizorili veliko gledališko produkcijo Vihar, ki povezuje prvine tragedije, romantične komedije ter pravljičnosti v režiji Vita Tauferja in prevodu Andreja Rozmana Roze (skupaj sta sodelovala že pri predstavi Sen kresne noči). Predstava je nastala v koprodukciji Slovenskega mladinskega gledališča, Drame ter Opere in baleta SNG Maribor, Cankarjevega doma in SSG Trst. Mariborska premiera bo 19., ljubljanska pa 29. septembra.

Glasba iz predstav - 1. septembra bo v ljubljanskih Križankah prvič v Sloveniji na ogled predstava Tomaža Pandurja Barok, ki je na premierni uprizoritvi v Madridu navdušila španskega filmskega režiserja Pedra Almodovarja in razburkala španske gledališke odre. Na isti dan bo izšel dvojni album dueta Silence The Passion of the Cold, ki vsebuje glasbo iz dveh Pandurjevih predstav Barok in Kaligula.

Norčije v spotu - Glasbeni dvojec The Chemical Brothers pripravlja interaktivni videospot, za skladbo Midnight Madness s prihajajočega albuma Brotherhood, v katerem namerava predstaviti najbolj divje ponočevalske vragolije svojih oboževalcev z vsega sveta. Vsi zainteresirani lahko do 25. avgusta svojo fotografijo ali videoposnetek prek uradne spletne strani dueta naložijo na Google Earth in obenem označijo mesto nastanka. Več na www.thechemicalbrothers.com.


 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.