|  Mladina 38  |  Kultura

Revolver

Brez TV ne gre - SDS se v letošnji kampanji rada pohvali, da za svojo promocijo ne bo uporabljala TV-spota, ampak bo denar, ki bi ga za to porabila, podarila slovenskim porodnišnicam. Kot kaže, pa se jim zdi, da za to njihovo plemenito potezo ve premalo ljudi. V zadnjih dneh smo tako v ekskluzivnem terminu pred večernimi poročili opazili TV-oglas, v katerem nam SDS sporoča, da se odpoveduje TV-oglasom.

Kompatibilni sodelavci - RTV Slovenija je v poletnih dneh predvajala domačo nadaljevanko Klan, ki jo je pred desetletjem pomagal soustvariti Roman Končar. Končar je danes med drugim glavni in odgovorni urednik domžalsko-kamniškega mesečnika Domžurnal, zato ne preseneča, da je ta v svoji julijski številki bralce z besedami “Imeli boste kaj videti!” povabil k ogledu serije, ki je “napeta in verodostojna tranzicijska zgodba, vzeta iz realnosti svobodne, samostojne Slovenije”. V članku so obenem pohvalili sedanje vodstvo TVS in pripisali, da naj bi bila nadaljevanka “zaradi svoje vsebine” dolgo v nemilosti njihovih predhodnikov, “LDS-ovsko in SD-jevsko naravnanih ‘TV vladarjev’”.

20 let K4 - Ljubljanski klub K4 bo na dan izida Mladine, v petek, 19. septembra, vstopil v 20. sezono delovanja. Ob jubileju na ta dan v Križankah pripravljajo festival Utrip, kjer bosta ob vizualnih atrakcijah potekala 4. državno prvenstvo v freestyle rapanju in mednarodni brejkerski obračun, nastopili pa bodo Bonobo & Band, Beardyman & JFB, Michael Fakesch, Raz Ohara, Jazzanova, Alix Perez. Dogajanje se bo nadaljevalo v prostorih K4 na Kersnikovi 4, kjer bodo okoli polnoči odprli vrata v novo sezono.
Pionir elektronike - 7. novembra bo v Hali Tivoli nastopil francoski skladatelj in pionir elektronske glasbe Jean-Michel Jarre, in sicer v okviru turneje Oxygene, na kateri bo predstavil istoimenski album 32 let po izidu. Nastopil bo s tremi glasbeniki na več kot 50 analognih sintetizatorjih.

Laibach spet v ZDA - V obdobju ameriških volitev se bo skupina Laibach spet odpravila na ameriško turnejo, ki bo trajala od 22. do 30. septembra. Turneja se bo začela v Seattlu, nadaljevala v Portlandu (v zgodovinski dvorani Crystal Ballroom, San Franciscu in Los Angelesu oziroma v Hollywoodu), od tam pa jih bo pot vodila v Mexico City, kjer bodo Laibachi nastopili prvič. Zaključni koncert se bo zgodil v New Yorku, na znamenitem koncertnem prizorišču, The Fillmore New York at Irving Plaza.

Afera Barakuda - Ameriški republikanci so se, potem ko jih je pevec Jackson Browne nedavno obtožil, da so v oglasu za predsedniškega kandidata McCaina zlorabili njegov komad, spet znašli v neprijetni situaciji, tokrat zaradi komada Baracuda, ki ga je pred 31 leti igral rock bend Heart. Komad, ki naj bi poosebljal republikansko podpredsedniško kandidatko Sarah Palin, ki so jo nekoč klicali “Sarah Baracuda”, so vrteli na nedavni konvenciji, kmalu zatem pa sta pevki benda, sestri Wilson, nad republikance poslali svoje odvetnike, saj naj ju ne bi vprašali za dovoljenje za uporabo pesmi.
Samo Bineti in Braneti - 29. septembra bodo na TV Slovenija začeli predvajati novo humoristično nanizanko Brat bratu, ki jo je režiral Branko Đurić - Đuro. Gre za zgodbo dveh bratov, Bineta in Braneta, ter njunega senilnega dedka, ki temelji na britanski nadaljevanki Samo bedaki in konji. Mimogrede, značilno govorico fantov iz londonskega predela Peckham je Đuro nadomestil s štajerščino.


 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.