|  Mladina 40  |  Kultura

Revolver

Vrnitev v stare tire - Prepoznavna ponedeljkova rubrika Vala 202 Ime tedna je teden dni po volitvah presenetila, saj se je po več kot devetih mesecih vrnila v prejšnji ritem. Če je bilo mogoče vse od januarja za ime tedna v živo glasovati le ob 11. uri, lahko poslušalci po novem za osebo, ki je najbolj zaznamovala teden, spet glasujejo ob 7.55, 8.55 in 9.55. “Po nekaj mesecih smo ugotovili, da je odzivnost v jutranjem, najbolj poslušanem programskem pasu vendarle večja, in predvsem, da očitno pritegne dodaten spekter aktivnega poslušalstva v avtomobilih,” razloge za spremembo navaja odgovorni urednik Drugega programa Radia Slovenija Mirko Štular in v izogib špekulacijam dodaja, da so se že poleti odločili, da prejšnji koncept vrnejo oktobra, ob prehodu na t. i. jesensko shemo.

Preprosta zgodba - Projekt Mihe Mazzinija www.verysimplystory.com, v katerem isto zgodbo v svojem maternem jeziku pripovedujejo igralke iz različnih držav, se je uvrstil v ožji izbor za nagrado Prix Europa 2008, ki je največje medijsko tekmovanje v žanrih televizije, radia in novih medijev. Na tekmovanje je prispelo 582 prijav iz 36 evropskih držav, v ožjo selekcijo pa jih je uvrščenih 213 iz 31 evropskih držav. Predstavitev projektov bo med 22. in 24. oktobrom v Berlinu, projekt www.verysimplestory.com pa se za nagrado poteguje v spletni kategoriji Novi mediji.

Ni meja za Janeze - Od 4. do 25. oktobra bo v Gradcu (razstavišče Forum Stadtpark) v okviru mednarodnega festivala Štajerska jesen na ogled razstava NAME Readymade Janeza Janše, Janeza Janše in Janeza Janše, na kateri bodo razstavili svoje osebne dokumente in druga umetniška dela. Kustosinja je Zdenka Badovinac iz Moderne galerije.

Izseljeni klub - Novomeški klub LokalPatriot, ki je v zadnjih osmih letih skupaj z drugimi projekti, ki so nastali v okviru Društva novomeških študentov (Galerija Simulaker, festivali Jazzinity in Fotopub ...), poskrbel za kulturno prebujenje Novega mesta, se bo konec oktobra izselil iz dosedanjih prostorov v stari občini, saj jo bodo porušili. V LokalPatriotu bodo veliki premik obeležili tri vikende v oktobru, ko bodo v goste povabili številne goste, ki so v preteklih letih gostovali v klubu.

Klubski maraton 2008 - Po koncertih v studiu Radia Študent in studijskih seansah, ki bodo zabeležene na kompilaciji sodelujočih glasbenih zasedb, se Klubski maraton 08 odpravlja na klubsko turnejo. Predstavili se bodo bendi Amper-o-mat, Dance Mamblita, Dubzilla, Mana in Nikki Louder, zaradi bolezni pa bo na turneji manjkala šesta zasedba, Grimmski. Turneja Klubskih maratoncev 2008 bo potekala po klubih in mladinskih centrih v Sloveniji, finalni nastop vseh udeležencev pa bo v petek, 31. oktobra 2008, v Menzi pri koritu na Metelkovi v Ljubljani.

Pivo na hladnem
- Hrvaška zasedba Hladno pivo, ki praznuje 20-letnico delovanja, bo na dan izida Mladine, v petek, 3. oktobra, nastopila v ljubljanskih Križankah.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.