Priloga / Slainte mhath! (Na zdravje po škotsko.)

Preveč česarkoli je slabo, le preveč dobrega viskija je komaj dovolj (Mark Twain)

Nikolaj Pečenko
MLADINA, št. 11, 31. 3. 2009

Nikolaj Pečenko med svojimi viskiji

Nikolaj Pečenko med svojimi viskiji
© Borut Peterlin

Max Modic je v prejšnji Mladinini prilogi Živeti pisal o škotskih viskijih, opisal nekaj najbolj znanih enosladnikov z otoka Islay in svoj prispevek sklenil z mislijo, da se za prepričanega ljubitelja viskijev pot užitkov in tovarištva na Islayu ne konča, ampak pravzaprav šele dobro začne. Pa jo nadaljujmo.
Moje prvo resnejše seznanjanje s škotskimi viskiji se je začelo, tako kot verjetno pri večini, z enim od »klasičnih« single maltov, enosladnih viskijev. Zdi se mi, da je bil Laphro-aig. Ali morda Lagavulin? Eden od teh bolj znanih pač, sicer pa niti ni pomembno. Pomembno je, da mi je bil všeč, in ko sem kmalu zatem na Škotskem v izvirnem okolju poskusil še nekaj drugih viskijev ter si od znotraj ogledal destilarno v Obanu, je bila vez skovana. Najbolj znane enosladnike, ki jih dandanes dobimo tudi v bolje založenih domačih trgovinah, sem kmalu obvladal in treba je bilo narediti korak naprej.

Star, starejši, najstarejši

ŽELITE ČLANEK PREBRATI V CELOTI?

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?


Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal ali Google Pay.

Tedenski zakup ogleda člankov
> Za ta nakup se je potrebno .


Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine. Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 16,20 EUR dalje.


Nikolaj Pečenko
MLADINA, št. 11, 31. 3. 2009

Nikolaj Pečenko med svojimi viskiji

Nikolaj Pečenko med svojimi viskiji
© Borut Peterlin

Max Modic je v prejšnji Mladinini prilogi Živeti pisal o škotskih viskijih, opisal nekaj najbolj znanih enosladnikov z otoka Islay in svoj prispevek sklenil z mislijo, da se za prepričanega ljubitelja viskijev pot užitkov in tovarištva na Islayu ne konča, ampak pravzaprav šele dobro začne. Pa jo nadaljujmo.
Moje prvo resnejše seznanjanje s škotskimi viskiji se je začelo, tako kot verjetno pri večini, z enim od »klasičnih« single maltov, enosladnih viskijev. Zdi se mi, da je bil Laphro-aig. Ali morda Lagavulin? Eden od teh bolj znanih pač, sicer pa niti ni pomembno. Pomembno je, da mi je bil všeč, in ko sem kmalu zatem na Škotskem v izvirnem okolju poskusil še nekaj drugih viskijev ter si od znotraj ogledal destilarno v Obanu, je bila vez skovana. Najbolj znane enosladnike, ki jih dandanes dobimo tudi v bolje založenih domačih trgovinah, sem kmalu obvladal in treba je bilo narediti korak naprej.

Star, starejši, najstarejši

Highland Park

Iz soda v sod

Naravnost iz soda

Viski z vodo

Vrhunski mešanci

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si.

Delite članek:


Glavni članek:

Priloga

Živeti


Ozadje:

Priloga

Barviti in pozitivni

Priloga

Fitnes z razgledom

Priloga

Nič več ni tako, kot je bilo

Priloga

Cena zdravja


Preberite tudi

Nacistične tablice

Na slovenskih cestah lahko opazimo registrske tablice z neonacističnimi sporočili

TV komentar

Dovolj Pričevalcev

Naj si jih šefi TV Slovenija vrtijo doma, lahko na kavč in čaj povabijo kar Jožeta Možino

Priprave na vojno

ZDA obnavljajo opuščeno vojaško oporišče v Tihem oceanu