|  Mladina 20  |  Kultura

Revolver

Velikan tudi v Sloveniji - Dva meseca po razkritju načrtov je gigantska ameriška korporacija Time Warner, ki ima med drugim v lasti številne televizijske mreže in filmske studie, postala lastnica 31-odstotnega deleža podjetja Central European Media Enterprises Ltd., ki ima med drugim v lasti tudi slovenski televiziji Pop TV in Kanal A. Za naložbo so odšteli 241,5 milijona dolarjev.

Festivalski boom - 27. junija bo v ljubljanskih Križankah potekal Urban Festival, na katerem bodo nastopili britanska skupina Kosheen, ki je pred leti dvakrat že bila pri nas, britansko-ameriški Yarah Baro from One Sel, srbski Vrooom in domači Non. 10. in 11. julija pa se v Trbovljah obeta prvi Šklabfest, na katerem bodo na dvorišču bivše rudniške strojnice nastopili Millencolin, The Toy Dolls, The Skatelites, KUD Idijoti, Overflow, Strojmachine, Red Five Point Star in drugi.

Fotomojster koncepta - Od 1. junija do 15. avgusta bo v Ljubljani na ogled razstava 117 fotografij enega najpomembnejših konceptualnih fotografov Roberta Mapplethorpa, in sicer na dveh lokacijah: v Narodni galeriji bodo razstavljene fotografije cvetja in neoklasicističnih skulptur, v Galeriji TR3 pa portreti.

Ali En se vrača - Pionir slovenskega rapa, ki zadnja leta ustvarja pod imenom Dalaj Eegol, se jeseni vrača na slovenske odre. Kot je napovedal na svoji Facebook strani, bo septembra in oktobra po Sloveniji z bendom v živo igral uspešnice s plošče Smetana za frende, ki ta teden beleži svoj 10. rojstni dan.

Vendarle Cohen? - Že pred časom je bilo slišati ugibanja, ali bo legendarni 74-letni kanadski pevec in tekstopisec Leonard Cohen na letošnji turneji obiskal tudi Ljubljano. Zdaj so informacije o njegovem morebitnem koncertu na naših tleh spet oživele, saj so na portalu Vstopnice.com zapisali, da bo Cohen v Hali Tivoli menda koncertiral 1. septembra. Na njegovi spletni strani novice doslej še niso potrdili, je pa datum uradno prost.

Lov na pirate - V ZDA in Veliki Britaniji so se lotili prvih dokumentarnih oddaj o piratstvu, ki se vse bolj širi na vzhodu Afrike. Ker bodo TV-ekipe snemale s krova ameriških ladij, ki posredujejo ob piratskih napadih, pa je vprašanje, ali bodo prikazale tudi drugo, piratsko plat zgodbe. Ali pa bomo, tako kot v Iraku, spet priča embedded novinarstvu?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.