Staš Zgonik

18. 6. 2009  |  Mladina 24  |  Ekonomija

Top flop: Kopanje?

V letu 2008 je 96,3 odstotka evropskih morskih kopalnih voda in 92 odstotkov sladkovodnih kopalnih voda ustrezalo minimalnim higienskim standardom. Podrobneje je kakovost kopalnih voda sicer mogoče preveriti na spletni strani evropskega sistema informacij o vodah (VISE) na naslovu: http://www.eea.europa.eu/themes/water/statusandmonitoring/state-of-bathing-water. Na območju Sredozemlja je minimalnim standardom ustrezala voda na 95,8 odstotka vseh morskih kopalnih območij, kar je nekoliko manj od evropskega povprečja. Je pa, v primerjavi s celotno EU (88,6 %), večji delež kopališč v Sredozemlju ustrezal višjim standardom, zapisanim v evropski direktivi o kopalnih vodah - 93,6 odstotka. Od 303 sredozemskih kopalnih območij, ki so zaradi onesnaženosti vode zaprta celotno sezono, sta kar 302 v Italiji.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.