Damjana Kolar

 |  Mladina 51  |  Kultura

NYSJE in RFPS

Brezplačni koncert v Trbovljah

Red Five Point Star

Red Five Point Star
© Arhiv Mladine

New York Ska-Jazz Ensemble, redni gostje naših koncertnih odrov, se bodo 30. decembra ob 21.00 ustavili v Trbovljah (Delavski dom), kjer domuje dirty ska zasedba Red Five Point Star, trenutno ena najbolj priljubljenih slovenskih alternativnih koncertnih zasedb. Njihova unikatna zmes swinga, jazza, punka, rockabillyja, latino ritmov in kančka balkana na ska podlagi je zbrana na dveh studijskih albumih In Color in Stepping Out. Njihov odlični koncertni performans je rezultat mnogih mednarodnih turnej; prepotovali so že večino evropskih držav ter letos sklenili še uspešno turnejo po Južnoafriški republiki, kamor se vračajo že v začetku novega leta. Tudi New York Ska- Jazz Ensemble veljajo za eno najboljših koncertnih zasedb in po vzoru The Skatalites združujejo ska z jazzom, calypsom, swingom in reggaejem.
Več o koncertu nam je povedal Andrej Sevšek iz Društva Kapa: “V zadnjih petih letih smo se v Sloveniji lahko vsaj dvakrat na leto prepričali o kakovosti živih nastopov skupine NYSJE, ki se ne bi tako redno vračala, če je ne bi slovensko občinstvo tako dobro sprejelo. Dodana vrednost koncertu sta tudi tokratna lokacija in predskupina. Red Five Point Star je v zadnjih desetih letih ogromno prispeval k popularizaciji ska glasbe v Trbovljah. Punk in ska sta tam pravzaprav mainstream žanra med koncertno populacijo, zato ne dvomim, da se koncert ene najboljših ska zasedb na svetu v kombinaciji z ljubljenci domače publike ne bo razvil v popoln žur.”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.