Deja Crnović

 |  Mladina 14

Spomladanske selitve

V prostorih kmetijskega ministrstva zdaj služba za lokalno samoupravo

Varčevalni ukrepi vlade so očitno sprožili pravo manjšo selitveno mrzlico, saj se bo v prostore, iz katerih se seli kmetijsko ministrstvo, vselila vladna služba za lokalno samoupravo in regionalno politiko.
Lani smo poročali, da se ministrstvo za kmetijstvo poslavlja od svojih starih prostorov v ljubljanski soseski Bežigrajski dvor in se seli nekaj metrov naprej po Dunajski, v stavbo Slovenijalesa. Z ministrstvom se bodo selili tudi vsi trije organi v sestavi: Inšpektorat RS za kmetijstvo, Fitosanitarna uprava RS in Veterinarska uprava RS. Razlogi za selitev naj bi bili predvsem finančni, saj naj bi bil najemodajalec v Bežigrajskem dvoru takrat nepripravljen na znižanje najemnine, želel jo je celo zvišati. Vlada bo v skladu z varčevalnimi ukrepi s selitvijo ministrstva in organov v sestavi v starejšo stavbo na leto prihranila 800 tisoč evrov.
A očitno so se razmere na trgu nepremičnin zadnjega pol leta bistveno spremenile, vsaj tako predvidevajo na kmetijskem ministrstvu, saj je najemnina v njihovih nekdanjih prostorih zdaj dovolj nizka za drug vladni resor. V nekdanje prostore kmetijskega ministrstva se namreč seli Služba vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko skupaj s svojimi strokovnimi službami, ki so bile do sedaj na treh različnih lokacijah v Ljubljani. V njihovi službi za odnose z javnostmi sicer niso znali povedati, ali so si izborili nižjo najemnino, kot jo je pred njimi plačevalo kmetijsko ministrstvo, ker dogovori še potekajo, bo pa ta zagotovo nižja, kot so jo plačevali za prejšnje tri lokacije.
Vsekakor je nenavadno, da se v prostore, iz katerih se je zaradi previsokih stroškov izselilo kmetijsko ministrstvo, zdaj seli vladna služba za lokalno samoupravo. Morda pa se je ta le preselila bližje kmetijskemu ministrstvu, saj oba resorja za zdaj vodi Henrik Gjerkeš.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.