Stanka Prodnik

 |  Mladina 41  |  Kultura

Nedelja zmagovalcev ...

... ter tedni super in top modelov

Nika Urbas, članica žirije Supermodela Slovenije

Nika Urbas, članica žirije Supermodela Slovenije
© pop brio

V nedeljo so bile v Sloveniji prav posebne volitve. A pustimo ob strani dejstvo, da smo spremljali rezultate iz občin, za katere smo prvič slišali, in da je v Hodošu volitve skoraj odločila hospitalizirana gospa, ki je iz bolnišnice poslala neveljavno glasovnico in kandidatu s tem preprečila zmago v prvem krogu. Verjamemo, da že cela vas, pardon, občina ve, kdo je ta porednica.
V nedeljo so bili vsi zmagovalci, od Zofije Mazej Kukovič, ki bo v Ljubljani razmislila o “sodelavi” z Jankovićevo ekipo, do Franca Kanglerja, ki upa, da bo Maribor poslej boljši (četudi ga je tudi do zdaj vodil on). Zmago so razglašali vsi povprek, od Janeza Janše, ki še vedno moleduje Pahorja, naj mu omogoči predčasne volitve, do Radovana Žerjava, čigar stranka ima še vedno največ županov, čeprav manj kot pred štirimi leti. Na koncu se nam je zdelo, da so v nedeljo zmagali vsi, še miss fitnessa Nena, ki je prva zapustila hišo Velikega brata, češ da ji je tako naročil sin.
Te dni nas komercialne televizijske postaje ne zalagajo le s kontejnerjem slavnih, temveč kar s tonami resničnostnega materiala. TV3 in Pop Brio na primer gostita tudi izbora Slovenski top model in Supermodel Slovenije. Čeprav se je prvi šele dobro začel, drugi pa že končal, gre pravzaprav za eno in isto oddajo, le da je ena posneta po licenci, druga pa je njena malček slabša, razvlečena različica.
Pop Brio je začel prvi, s Supermodelom Slovenije, oddajo, ki so nam jo že lani ponujali na Kanalu A, a je še letos niso znali prepričljivo zmontirati. Supermodel Slovenije pač ne sme temeljiti na dolgčasu in neskrajšanih komentarjih, kot Kmetija in Big Brother. Izbor za top ali super model se mora bliskati, tekmovalke morajo biti drzne, a na Pop Brio smo dobili zgolj predolge kadre in mladoletne kandidatke, večina z resnimi problemi, kar se tiče simetrije glave in ušes. In prav nič ni pomagalo, da si je preklinjajoča Teja vmes polomila zobe ali pa da je Matjaž Banič vztrajno poniževal kandidatke izpod svojih brkic.
Edina dobra stvar Supermodela Slovenije je bila tako Nika Urbas, članica žirije, za katero sicer prej (skoraj) še nismo slišali, a nas je ob vseh nebulozah ostalih žirantov in tekmovalk navdušila. Govorila je pravilno, knjižno slovenščino, le občasno ga je lomila z anglizmi, predvsem pa je bila zabavna. Brez težav bi jo gledali še v kakšni modni žiriji, na primer v tisti na TV3, kjer se zdaj lomi Nuša Šenk, ki pogosto ustreli tudi kakšno, kot je: “Pa brez izgovorov in excuses.”
A malce leseni Šenkovi navkljub so oddaje na TV3 gledljive, podobne originalu, predvsem pa tam tekmuje tudi kakšna polnoletna modelka, četudi je to Samanta, ki smo jo pred časom videli že na MTV-jevih zmenkarijah, pa v lanskem Supermodelu, pa v oddaji Kdo je pravi kuhar? in kar je še ostalih resničnostnih oddaj. Da, morda bi bila Samanta celo bolj zrela za Big Brotherja slavnih. Zagotovo bi jo poznalo več ljudi, kot jih pozna v nedeljo izpadlo Neno.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.