Tomica Šuljić

 |  Mladina 16  |  Kultura  |  Plošča

Bad Taste 4

2011, Bad Taste Recordings

+ + + + +

S četrto kompilacijsko izdajo založbe Bad Taste, katere poprejšnje izdaje smo že predstavljali na teh straneh, tokrat prestopamo pomemben mejnik: med novimi, svežimi in udarnimi producenti, ki so se z desetimi komadi prebili na CD in pet vinilk ene vodilnih sodobnih drum and bass založb, sta tudi komada, nastala na sončni strani Alp. Telekinesis je dvojec, ki ga sestavljata Marko Zidarič (v drum and bass krogih že leta dela in izdaja pod imenom Markoman) in Luka Per, bolj znan pod vzdevkom Smooth. Smooth sicer izdaja komade pri založbi Viper, Markoman pa ima za sabo niz vinilk pri različnih tujih založbah v minulih letih (kot solo izvajalec in v tandemu s še enim slovenskim producentom Tsunamijem). Telekinesis je njun projekt, ki zbuja precej zanimanja v drum and bass svetu; s svojimi komadi sodita med tiste ustvarjalce kompozicij, ki jih drugi DJ-i radi vrtijo. S komadoma The Lost Galaxy in Hate na tem albumu nakazujeta smer, v katero se razvija sodobni težkotemačni drum and bass: proti poslušljivemu in plesnemu, dosegajoč nove kakovostne ravni, ter proti globalni sliki, v kateri vse bolj vladajo zvoki ter vse manj stara imena. Navsezadnje je tudi Vegas, nekdanji član zasedbe Bad Company, na tej plošči predstavil dve sodelovanji z mladim Umanom, s katerim nosita novo ime BLOKHE4D. Uman je Polšvicar (rojen v New Yorku) in glede na italijanskega Aepha ter Avstrijce iz skupin Fourward in Mefjusa bi komu nemara prišlo na misel, da četrta v nizu kompilacij Slabega okusa prinaša srednjeevropske vibracije.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.