Zaželene in nezaželene proslave

Spoštovani!

V sredo, 16. maja 2012, smo si lahko na drugem programu RTV Slovenija ogledali proslavo ob 22. obletnici ustanovitve manevrske strukture. To je bila spet ena tistih proslav, ki Slovenski narod deli na leve in desne. Zame in za veliko večino vojnih veteranov vojne za Slovenijo ni bila državna proslava, to je bila zasebna proslava nove veteranske organizacije, ki so si jo ustanovili Lojze Peterle, Igor Bavčar, Ivan Janez Janša, Anton Krkovič ... Slednji je bil tudi „sponzor“ te zasebne proslave, na katero pa vojni veterani sploh nismo bili povabljeni. Res zanimivo, ni kaj. Tudi govori so bili temu primerni, še najbolj pa je blestel Lojze Peterle.

Naslednji dan smo vojni veterani povabili predstavnike vlade na položitev venca. Z žalostjo smo lahko le še ugotovili, da nihče od predstavnikov vlade ni prišel, še najmanj pa predsednik vlade Ivan Janez Janša!

To je res velika sramota, da se delimo tudi tokrat. Da predstavnikov vladajoče koalicije voljnih ni bilo na proslavi ob 27. aprilu, nas sicer ne more presenetiti. Da pa tako brez zadržkov ignorirajo polaganje venca skupaj z vojnimi veterani vojne za Slovenijo pa je šokantno.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.