Boštjan Napotnik

22. 7. 2016  |  Mladina 29  |  Konzum

Neue gorenische kunst(elj)

Kunstelj, Radovljica

Muflon

Muflon
© Boštjan Napotnik

Skuta

Skuta
© Boštjan Napotnik

Gostilna Kunstelj
Gorenjska cesta 9, Radovljica
Tel.: 04 531 51 79
Pri Kunstlju imajo zaprto ob ponedeljkih in četrtkih, vse druge dni pa delajo od 12. do 22. ure.

Ambient:
velika, razraščajoča se domača gorenjska gostilna z veliko različnimi prostori, tudi s prikupnim vrtom z razgledom na Savo

Napitki:
simpatično kvasno pivo iz pivovarnice v Lescah, sicer pa za prgišče zvezdniških buteljk, na kozarec pa poleg nepreizkušenega belega še kiselkast in podhlajen merlot

Dostopnost:
na parkirišču ob gostilni bo verjetno dovolj prostora, z dostopom tudi gibalno ovirani ne bodo imeli težav

Fino:
muflon, zapečeni njoki 

Ne tako fino:
kremšnita v kozarcu, skuta s kolerabo

Poseben meni - v našem primeru grahova juha / muflon z rižoto / kremšnita v kozarcu - stane malo manj kot 20 evrov, sicer pa pri Kunstlju prakticirajo zanimivo plačilno politiko: 9,09% popusta na gotovinska plačila.evrov.

»A še zmeraj poskušate srečo z Gorenjci?« se je tokratni izvidniški ekipi poredno privoščljivo pohehetal eden iz starejše garde Konzumovih terenskih poročevalcev, saj je očitno spregledal, da poleg niza underperformerjev, ki smo jih v Konzumu v zadnjem času ujeli na levi nogi, vendarle tudi med Karavankami in Julijci obstaja kar nekaj gastronomskih zicerjev, na čelu z blejskim Triglavom 1806 in Štefelinovo Vilo Podvin. Prav ta je ena od gonilnih sil kulinaričnega projekta Okusi Radol’ce, v katerega se je aktivno vključilo precej tam gori delujočih gostinskih hiš, med njimi tudi starodavna radovljiška institucija, gostilna Kunstelj.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €