Uredništvo

 |  Družba

Dobrodošli v letu 2017! 

Ne pozabite na našo dvojno številko, ki jo lahko dobite v najbližji trafiki in tudi v naši spletni trgovini. Naslednja številka Mladine bo izšla 6. januarja. To bo že 75. leto izhajanja revije. Prve številke so se med bralce odpravile januarja 1943 z osvobojenega ozemlja, od koder so bili pregnani tuji okupatorji in domači izdajalci. Kar precej dolga kontinuiteta.

© Tomaž Lavrič

Drage bralke, dragi bralci, dobrodšli v novem letu. Želimo vam vesele praznike, hkrati pa bi vas radi opozorili, da je na prodajnih policah še vedno na voljo naša posebna dvojna številka tednika Mladina. Ta je na voljo tudi prek naše spletne trgovine. Uvodnik z naslovom Predsednik pa leži na ograji, ki ga je napisal urednik Grega Repovž, si lahko preberete tu.


V dvojni številki Mladine pa med drugim najdete tudi:

Donald Trump. Osebnost leta. Človek, ki mu je uspel posel tisočletja. Piše Marcel Štefančič, jr. 

– Intervju s humanitarno delavko Anito Ogulin. Sprašuje Klemen Košak. 

Intervju s polikulturnikom Boštjanom Gorencem – Pižamo. Sprašuje Staš Zgonik. 

 Intervju s sociologom Dr. Jožetom Vogrincem. Sprašuje Borut Mekina. 

– Ženske, velike poraženke leta 2016. Kako je leto, ko bi moral zmagati feminizem, postalo leto groženj. Piše Deja Crnović. 

– Kolumne: N'toko, Ivana Djilas, Vlado Miheljak, Maja Novak. Heni Erceg, Janko Lorenci, Bogomir Kovač, Ivana Djilas, Dino Bauk, Sami Khatib, Bernard Nežmah. 

– Obsežen pregled leta 2016. Od politike in družbe do kulture in spleta.


Naj opomnimo, da sta na prodajnih policah še vedno na voljo tudi naši posebni izdaji - Alternative, ki tokrat obravnavajo temo populizma, in Izjave desetletja (2006-2106) z ilustracijami Tomaža Lavriča. Lahko pa naročite tudi naše skodelice z motivi Ivana in njegove matere ali pa si priskrbite kolekcijo 57 izbranih filmov za zgolj 25 evrov

Srečno 2017!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.