DK, STA

 |  Kultura

Netflixova ločitvena saga z največ nominacijami za zlate globuse

Marrige Story je na Zlatih globusih v igri za najboljši igrani film v kategoriji drama, za najboljši scenarij in za najboljšo originalno glasbo. Za glavni vlogi v filmu sta nominirana tudi Scarlett Johansson in Adam Driver, za stransko vlogo pa si je nominacijo prislužila Laura Dern.

Marriage Story

Marriage Story

Šest nominacij za zlate globuse, med drugim za najboljšo celovečerno dramo, si je prislužila Netflixova ločitvena saga Marriage Story v režiji Noaha Baumbacha. Po pet nominacij za prestižne nagrade sta prejela še filma Irec (The Irishman) režiserja Martina Scorseseja ter Bilo je nekoč ... v Hollywoodu Quentina Tarantina.

Film Marriage Story se bo na podelitvi zlatih globusov potegoval za nagrade za najboljši igrani film v kategoriji drama, za najboljši scenarij, ki ga podpisuje režiser Baumbach, in v kategoriji za originalno glasbo Randyja Newmana. Za glavni vlogi v filmu sta za zlati globus nominirana Scarlett Johansson in Adam Driver, za stransko vlogo pa si je nominacijo prislužila Laura Dern.

BHi-a1n8t7M

Si pa Baumbach ni prislužil nominacije za režijo, ki je pripadla režiserjema drugih dveh filmov z največ nominacijami - Scorseseju in Tarantinu. Netflixova produkcija The Irishman se ponaša tudi z nominacijami za najboljši film v kategoriji drama, za scenarij in pa za igralca v stranskih vlogah, kjer sta nominirana tako Al Pacino kot Joe Pesci. Brez nominacije pa je ostal Robert De Niro, ki v filmu Irec igra glavno vlogo.

RS3aHkkfuEI

Tarantinov Bilo je nekoč...v Hollywoodu pa je poleg za režijo nominiran še za najboljši celovečerec v kategoriji muzikalov in komedij, za scenarij, za najboljšo moško glavno vlogo (Leonardo DiCaprio) in najboljšo moško stransko vlogo (Brad Pitt).

ELeMaP8EPAA

Veliki nagrajenec beneškega filmskega festivala, Joker v režiji Todda Phillipsa, si je prislužil nominacije za najboljši film v kategoriji drama, režijo in glavnega igralca Joaquina Phoenixa, dobro pa se odrezala tudi Netflixova drama The Two Popes v režiji Fernanda Meirellesa, ki je med drugim nominirana za najboljšo celovečerno dramo.

T5OhkFY1PQE

Zlati globusi služijo kot dober namig za to, kateri filmi bodo nominirani za oskarja. 77. podelitev zlatih globusov bo 5. januarja na Beverly Hillsu, dva dni pred koncem odločanja o nominacijah za najbolj zaželene hollywoodske filmske nagrade. Podelitev bo povezoval britanski komedijant Ricky Gervais.

Preberite si tudi: 

- Bilo je nekoč ... v Hollywoodu

Joker prihaja iz tistega smeha, ki se smeji namesto nas

Dva papeža

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.