Uredništvo

12. 5. 2020  |  Politika

Je bil Jelko Kacin 27. marca na Krku?

Dvojna merila v času karantene?

Zapis Mateja Klariča na Twitterju

Zapis Mateja Klariča na Twitterju
© Twitter

Vladni komunikator Jelko Kacin je 27. marca letos na Twitterju napisal dobrodošlico tistim, ki so se vračali v Slovenijo. Kot je razkril novinar Matej Klarič pa je imel Kacinov tvit tudi zanimivo dodano vrednost, saj je imel aktiven GPS singal, ki omogoča razkritje lokacije tviteraša. Aplikacija FlightRadar, ki zelo natančno prikaže lokacijo telefona, je pokazala, da je bil Kacin v času omenjenega tvita na Krku, kjer ima vladni komunikator tudi počitniško hišo

S tem ne bi bilo nič narobe, če ne bi bile 27. marca meje že zaprte, državljanke in državljane Slovenije pa je v tistem času nagovarjal, naj ostanejo doma. 

Kje je bil torej Jelko Kacin letos 27. marca? V Sloveniji ali na Hrvaškem?

Na to je odgovoril na današnji tiskovni konferenci. "Kolikor spremljam med novinarsko konferenco, poteka na tviterju živahna izmenjava mnenj, ali sem superman, če hodim spat na Krk in sem potem zjutraj v Ljubljani. Ne. Odkar imamo razglašeno epidemijo, še nisem bil v tujini, niti na Hrvaškem niti v bližini otoka Krka. Res pa je, da pri nekaterih tvitih uporabim vse, kar mi kdo posreduje in se mi zdi relevantno. Gre za tvit, ki ima posnetek FlightRadarja o približevanju letala, ki leti iz Španije proti letališču Ljubljana. Moti jih, da je telefon, na katerem je bil posnetek, narejen na Hrvaškem. A tam ni bil nobeden od mojih treh telefonov, dveh službenih in zasebni," je pojasnil Kacin. 

FlightRadar

FlightRadar
© Twitter

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.