Izak Košir

 |  Mladina 21  |  Kultura  |  TV

Dead To Me, serija

Netflix (2. sezona, 10 delov)

Dead To Me

Dead To Me
© Netflix

Na seznamu desetih najbolj priljubljenih vsebin na Netflixu v Sloveniji je tudi ameriška tragi-komična serija Dead To Me, ki prav zdaj ponuja novo 2. sezono, v kateri je deset epizod. Nanizanko Dead To Me je ustvarila uspešna komedijantka, igralka in piska Liz Feldman, producent pa je igralec Will Ferrell. V njej igrata odlični Christina Applegate in Linda Cardellini, ki sta poskrbeli, da si je že prvo sezono ogledalo skoraj 40 milijonov gledalcev, druga sezona pa prav tako navdušuje s svojim scenarijem in izvedbo, ki spaja prepričljivo kombinacijo drame in komedije. Gre za močni ženski, ki se borita s svojimi demoni, strahovi, preteklostjo ter skušata najti pravo pot in narediti pravo stvar, čeprav jima to vedno ne uspe. Včasih z znojem, drugič s solzami, spet tretjič z obilico humorja (in alkohola).

Dekleta ne jočejo, film

TV SLO 1 23/05 ob 21.25

Tatjanino brezskrbno, nezapleteno in prijetno življenje se konča, ko se njen mož Mile ponesreči. Če hoče preživeti in mu stati ob strani, mora sama prevzeti njegov posel. Tako se znajde v krogu šovinizma, sumljivih poslovnežev in nevarnosti, ki jih prinašajo posli na robu zakonitosti. V takšni novi vlogi ji pomagata prijateljica Marina in kljub dolgoletnim slabim odnosom tudi hči Suzana. Lahko trojica deklet premaga prevlado moških principov in vsaj malo pripomore k boljšemu svetu? Scenarij in režija: Matevž Luzar, igrajo: Tanja Ribič, Nina Rakovec, Maša Derganc, Brane Šturbej.

Ottilie von Faber- Castell: Pogumna ženska, miniserija (1/4)

TV SLO 1 24/05 ob 20.00

Po nenadni smrti Wilhelma njegov oče Lothar Faber, glava družine in uspešnega podjetja, za edino dedinjo donosne tovarne, znane po izdelovanju pisal, določi 16-letno vnukinjo Ottilio (1877– 1944). Neizkušena, a odločna in sposobna Ottilia v času, ko je vloga žensk omejena na skrb za moža in otroke, zagnano prevzame veliko breme in odgovornost. In ravno zaradi tega ji je naloga še dodatno otežena, saj se mora uveljaviti v šovinističnem svetu moških. Scenarij in režija: Claudia Garde, igrajo: Kristin Suckow, Martin Wutke, Johannes Zirner, Hannes Wegener.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.