Uredništvo

 |  Družba

Sredin protest za neodvisne medije

V sredo ob 14.30 bo na Trgu republike protest za politično neodvisno javno televizijo 

Poziv organizatorjev protesta za neodvisno RTV Slovenija

Poziv organizatorjev protesta za neodvisno RTV Slovenija
© Facebook

V sredo, 15. julija, se bo ob 14.30 na Trgu republike v Ljubljani odvil protest za neodvisne medije. Organizatorji sporočajo, da je ministrstvo za kulturo potiho pripravilo tri medijske zakone, ki bodo povsem spremenili medijsko krajino. Javnemu servisu RTV Slovenija bo Janševa vlada z novim zakonom odvzela velik del denarja, zato bo pahnjen na rob obstoja, opozarjajo. Prav tako si želi oblast s spremembami zakona o Slovenski tiskovni agenciji (STA) podrediti vodstvo STA, ki bi s tem izgubila status neodvisnega medija, na kar opozarjajo tudi mednarodne institucije.

"Kulturno ministrstvo želi s spremembami zakonodaje financirati le tiste medije, ki jih bo izbral vsakokratni kulturni minister, pri čemer za časopise ni predvidenih nobenih podpor, tisk praktično več ne obstaja! Pripombe na tako obsežne novele zakonov pa je mogoče dati le v petih dneh!" so zapisali organizatorji sredinega protesta.

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.