Izak Košir

 |  Mladina 46  |  Kultura  |  Dogodki

Pozor, kultura

Izbor dogodkov na spletu

Boštjan Čadež (fšk): Line Rider

Boštjan Čadež (fšk): Line Rider

konS MODUL: Boštjan Čadež (fšk), Facebook

20/11 ob 18. uri

V zgodovini umetnosti so nekatera umetniška dela imela srečo, da so jih razumeli ne zgolj kot umetnost, pač pa tudi kot uporabna orodja in kulturne fenomene. Line Rider, simulacija sankača, delo Boštjana Čadeža (fška), je eno takih del. Popularno računalniško igro iz leta 2006, ki je nastala kot študentski projekt in osvojila mednarodno občinstvo, Čadež zdaj pretvarja v 3D-različico, ki bo izšla prihodnje leto. Avtor bo o tej nadgradnji spregovoril v okviru spletnega »festivala« konS MODUL, ki ga pripravlja platforma za sodobno raziskovalno umetnost konS in bo do decembra na spletnem naslovu www.facebook.com/kons.platform ponudil še več pogovorov, okroglih miz in delavnic o konSovi letošnji umetniški produkciji.

Impro liga, Facebook

15/11 ob 20.00

Impro liga, vseslovensko prvenstvo v gledališki improvizaciji, je vstopila v novo sezono, a so jo trenutne razmere prisilile, da je novembra začela oddajati dogodke v živo na spletu, in sicer ob nedeljah zvečer na Facebooku. Letos v programu sodeluje deset ekip, predstavile se bodo vsak teden, njihovi člani pa bodo izzive odigrali na daljavo iz svojih domov. Ekipe sezone 2020/2021 so Improholics, Kabuš, Impro Ljubljana, Vodovodarji, Shakira Shakira, Banda Ferdamana, Ti sam plavi!, Mali pok, Mentol bombon in Pasji kašelj. Na Facebook strani Impro lige (spletni naslov: www.facebook.com/improliga.si) pa si lahko ogledate tudi epizodo prejšnjega tedna.

18. Luksuz festival poceni filma, YouTube in Facebook

Do 22/11

Spletno preobleko je dobil tudi krški Luksuz festival poceni filma. Filmski program zajema več kot 40 kratkometražnih in nizkoproračunskih filmov mladih avtorjev med desetim in 35. letom starosti iz desetih različnih držav, ki so nastali v nekomercialnem in neinstitucionalnem okviru. Filmi bodo na ogled do 22. novembra, in sicer na portalu YouTube (na spletnem naslovu www.youtube.com/c/ luksuzprodukcija) in družbenem omrežju Facebook (na spletnem naslovu www.facebook.com/luksuz.produkcija).

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.