Lara Paukovič

22. 10. 2021  |  Mladina 42  |  Politika

Transkript pogovora med Andrejem Vizjakom in Bojanom Petanom

Pogovor, ki ga je ta teden objavila POP TV, je pogovor o tem, kako bo država pomagala Bojanu Petanu, da bo prevzel Terme Čatež, država pa mu bo nakup dejansko financirala

Bojan Petan na fotografiji iz leta 2004

Bojan Petan na fotografiji iz leta 2004
© Aleš Beno, Finance

Vizjak: Tako da, evo, ne vem, zakaj bi ti denar tam metal tako bedasto stran, daj mi ti povej ... pizda, meni je to totalno nelogično. Da bi ta denar od Term Čatež, ne vem, koliko milijonov evrov ...

Petan: Trideset milijonov.

Vizjak: ... davke boš plačal ...

Petan: Štiriintrideset milijonov evrov. Ampak druge rešitve ...

Vizjak: ... veš, kaj sem jaz predlagal ...

Petan: ... zakonske rešitve druge ni.

Vizjak: Pa ne ...

Petan: Kaj?

Vizjak: Saj sem jaz Kušiču že rekel enkrat, pa ne vem, kot da me ni slišal. Zdaj me pa tvoje novinarke kličejo, pa jebo jih bog. Ne komentiram.

Petan: Veš, kaj bova naredila ...

Vizjak: Če ne drugega, moraš državi plačat.

Petan: To se pa strinjam. Sam enkrat ga bom moral.

Vizjak: Ne rabiš ga!

Petan: Hja ...

Vizjak: Ne boš imel garancije, če boš manj ponudil kot oni. Jaz ti ne morem dat garancije. Jaz ti pa lahko rečem, da bomo, kar se države tiče, bolj dobrohotno gledali na to kot pa na uno. Ker imamo za to razloge.

Vizjak: Midva se lahko zmeniva, poslušaj me, Bojan, eno stvar ... če se midva zmeniva, te ne bom nategnil, ker nisem še nobenega nategnil.

Petan: Ampak si me.

Vizjak: Jaz ti ponujam ... bi rekel, mogoče, neko vmesno obdobje, kjer bomo imeli vsi malo »facesavinga« in ne bomo »ratili«, ker je to brez veze. Ni nobenega ... ti boš tako ali tako enkrat imel ta Kadov delež in boš lahko takoj poklical nadzorni svet in naredil, kar boš hotel.

Petan: Pa kdo bi se moral sekirat, da mora državi davke plačevat? Jaz ali ti? Jaz!

Vizjak: Škoda, to je glupo. Glupo za firmo.

Petan: Glej, enkrat ga bomo plačal. This way or another way.

Vizjak: Pa ni treba! Jaz sem ti povedal scenarij, ko ga ni treba.

Vizjak: Jaz ti dam pa besedo. Kooperativnost dela skupščine, pa seveda nadzornega sveta. Moji bodo delali tako, kot se bomo zmenili na nadzornem svetu. Vsak nekaj dobi.

Petan: Midva sva rekla, da bomo nadzorni svet v miru uskladili.

Vizjak: Ne, mi smo rekli, da bo kooperativen in da bo tak, kot je. Ne moreš vse dobit ... ti si dobil prvo točko tukaj, zdaj pa ... take it or leave it. Zdaj pa te res ne razumem več. Pusti ta nadzorni svet takšen, kot je, ti dobiš večino na skupščini, absolutno. Ta nadzorni svet bo delal, glede na naš umik, kot smo se dogovorili, in imaš dvočlansko upravo. Jaz ne vem, kaj lahko še več dobiš.

POVEZAVA DO GLAVNEGA ČLANKA >>

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.