Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Nova RTV Slovenija

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Janševa metla, direktor RTV Slovenija Grah Whatmough, nadaljuje desant na javno televizijo. Po tem, ko je poleti s sumljivim manevrom razrešil direktorico TV Slovenija Natalijo Gorščak, je na njeno mesto nastavil Valentina Areha, vlogo v. d. urednice informativnega programa pa je prevzela Jadranka Rebernik. Ni težko uganiti, s kakšno politiko simpatizirata nova vodilna kadra. 

Zdaj je Whatmough na poti do preoblikovanja RTV-ja v trenutni oblasti prijaznejši servis dosegel še eno veliko zmago. Kljub nasprotovanju stroke ter novinark in novinarjev je bil namreč sprejet nov programsko-produkcijski načrt, ki ukinja, krči ali prestavlja informativne vsebine, namesto njih pa uvaja več "narodnozabavnih tematik".

Ker lahko po januarski menjavi članov že tako politično obarvanega programskega sveta v tem organu pričakujemo še več lakajev, je razlogov za optimizem malo. Prav zato je ključno, da naslednja vlada zagotovi neodvisnost javnega servisa, ki naj skrbi za objektivno informiranje javnosti. 

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.