DK, STA

 |  Svet

Tudi Sting prodal avtorske pravice

Še ena prodaja velikim založbam

Britanski glasbenik Sting je katalog svojih pesmi, med katerimi so samostojna dela ter uspešnice s skupino The Police, kot je Roxanne, prodal skupini Universal Music,

Britanski glasbenik Sting je katalog svojih pesmi, med katerimi so samostojna dela ter uspešnice s skupino The Police, kot je Roxanne, prodal skupini Universal Music
© Wikimedia Commons

Britanski glasbenik Sting je katalog svojih pesmi, med katerimi so samostojna dela ter uspešnice s skupino The Police, kot je Roxanne, prodal skupini Universal Music, je družba sporočila v četrtek. Vrednosti posla ni razkrila. To je zadnja v nizu velikih transakcij v glasbeni industriji, poročajo tuje tiskovne agencije.

Ameriški mediji sicer po pisanju agencij vrednost ocenjujejo na okoli 250 milijonov dolarjev.

Prodaja vključuje celotno Stingovo avtorstvo nad pesmimi skupaj s skladbami, ki jih je prispeval za The Police. Je pa Universal Music Group že pred tem upravljal pravice nad Stingovo glasbo, piše v sporočilu družbe.

Universal bo zdaj prejel vse bodoče prihodke, vezane na avtorske pravice za njegove pesmi in avtorske honorarje za uspešnice, kot sta še Every Breath You Take in Fields of Gold.

V izjavi je 70-letni glasbenik izrazil navdušenje nad tem, da bo njegov katalog upravljal oddelek za založništvo pri Universal. Kot je dodal, se mu zdi pomembno, da imajo dela njegove kariere dom, kjer so cenjena in spoštovana, ne samo zato, da se na nove načine poveže z dolgoletnimi oboževalci, ampak da svoje pesmi predstavi novemu občinstvu, glasbenikom in generacijam.

Sting je dejal, se mu zdi pomembno, da imajo dela njegove kariere dom, kjer so cenjena in spoštovana, ne samo zato, da se na nove načine poveže z dolgoletnimi oboževalci, ampak da svoje pesmi predstavi novemu občinstvu, glasbenikom in generacijam.

To je zadnja v nizu odmevnih prodaj glasbenih pravic, potem ko so za visoke zneske svoje kataloge že prodali glasbeniki, kot sta Bob Dylan in Bruce Springsteen. Takšen trend večinoma poganjajo pričakovana stabilnost v rasti streaming ponudnikov v kombinaciji z nizkimi obrestnimi merami ter pričakovani zaslužki z uspešnicami, ki so prestale test časa.

Podjetja so doslej kupila več obsežnih glasbenih katalogov, med drugim tudi Davida Bowieja, Stevieja Nicksa, Paula Simona, Motley Crue, Red Hot Chili Peppers in Shakire.

3T1c7GkzRQQ

OMOGaugKpzs

KLVq0IAzh1A

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.