STA

 |  Politika

Javno mnenje / Na referendumih večina za vladne zakone, na volitvah za Natašo Pirc Musar

Javnomnenjska raziskava agencije Valicon razkriva, da bo večina volivcev na treh referendumih glasovala ZA vse tri predlagane zakone, v drugem krogu predsedniških volitev pa za Natašo Pirc Musar

Nataši Pirc Musar se tudi po Valiconovi raziskavi javnega mnenja na predsedniških volitvah nasmiha zmaga

Nataši Pirc Musar se tudi po Valiconovi raziskavi javnega mnenja na predsedniških volitvah nasmiha zmaga
© Tomaž Lavrič

Javnomnenjska raziskava, ki jo je o prihajajočih referendumih in drugem krogu predsedniških volitev za RTV Slovenija izvedla agencija Valicon, razkriva, da bo večina volivk in volivcev glasovala ZA vse tri predlagane zakone, med predsedniškima kandidatoma pa se zmaga nasmiha Nataši Pirc Musar. Za slednjo bi prihodnjo nedeljo, 13. novembra, glasovalo 43,5 odstotka vprašanih, za njenega protikandidata Anžeta Logarja (SDS) pa 34,2 odstotka. Če upoštavemo zgolj opredeljene anketirance, pa bi Nataša Pirc Musar po raziskavi Valicona prejela 56 odstotkov glasov, Anže Logar pa 44 odstotkov glasov.

Agencija Valicon je v javnomnejski raziskavi, ki kaže meri razpoloženje, sodelujoče povprašala tudi, kako bodo glasovali na referendumih, ki bodo 27. novembra. Za zakon o RTV Slovenija bo, sodeč po anketi, glasovalo 41,7 odstotka volivcev, proti zakonu pa 26,8 odstotka, medtem ko jih je 31,5 odstotka še vedno neodločenih. 

Za zakon o vladi bo glasovalo 35,5 odstotka, proti jih bo 27,4 odstotka, 37,2 odstotka pa jih še ne ve, kako bo glasovalo.

Za uveljavitev zakona o dolgotrajni oskrbi bo glasovalo 53,3 odstotka volivcev, proti jih bo 18 odstotkov, neodločenih je še 28,7 odstotka.

Anketiranih je bilo 1019 polnoletnih oseb. 

Da bo na predsedniških volitvah zmagala Nataša Pirc Musar, je že pred nekaj dnevi razkrila tudi javnomnenjska anketa Ninamedie, ki jo je omenjena agencija opravila za Mladino. Več o tem si lahko preberete na tej spletni povezavi

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.