Darja Kocbek

14. 5. 2008  |  Mladina 19  |  Ekonomija

Top flop

Slovenci med bolj okoljsko osveščenimi

Po raziskavi Eurobarometra o odnosu prebivalcev Evropske unije do okolja največjemu deležu prebivalstva (22 %) pride na misel onesnaženost v mestih, šele na drugem mestu (19 %) so podnebne spremembe. Če gledamo samo 12 novih članic EU, pa ta delež splahni celo na 9 odstotkov.
Ko so anketirance prosili, naj naštejejo pet okoljskih problemov, ki jih najbolj skrbijo, pa jih je največ (57 %) omenilo podnebne spremembe, ki so tako na prvem mestu zamenjale onesnaženost zraka, ki je bila na prvem mestu v raziskavi iz leta 2004. V vseh državah, z izjemo Finske, večina prebivalcev meni, da je treba okoljske probleme reševati na ravni EU, največ, kar 81 odstotkov, jih je o tem prepričanih v Belgiji. V Sloveniji je takih 64 odstotkov.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.