Igor Mekina

 |  Mladina 50  |  Politika

Strogo zaupne zlorabe

Dokumenti iz arhivov slovenskega tožilstva dokazujejo, da so bili postopki preiskav v primeru razstreliva, podstavljenega pod avto Zmaga Jelinčiča, po "zaslugi" nekdanjega tožilca Tomaža Miklavčiča vodeni pristransko

Pristranski tožilec Tomaž Miklavčič

Pristranski tožilec Tomaž Miklavčič
© Jože Suhadolnik/Arhiv Mladine

Na sojenju v zvezi z razstrelivom, podstavljenim pod avto poslanca Zmaga Jelinčiča, je ljubljansko okrožno sodišče nekdanjega poveljnika odreda za hitre intervencije specialne brigade Moris majorja Ladislava Troho, ki ga je civilno tožil predsednik SDS in nekdanji obrambni minister Janez Janša, dvajsetega novembra letos znova spoznalo za krivega. Troha mora javno preklicati neresnične trditve, Janši pa povrniti stroške postopka in plačati milijon od zahtevanih treh milijonov tolarjev odškodnine zaradi izjav, ki jih je v zvezi s tem dal za dnevnik Večer. Januarja 2001 je dejal, da je Janša v času, ko je bil obrambni minister, pripadnikom enote Moris naročil, naj pod avto poslanca in predsednika SNS Zmaga Jelinčiča podstavijo razstrelivo, ki je eksplodiralo zgodaj zjutraj 13. aprila 1993.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: