Dragica Korade, Večer

 |  Mladina 11  | 

Tri leta potem

V kaj se ta država spreminja, če služi samo enim, tistim, ki so se dokopali do moči in bogastva? Zgolj v agenturo kapitala?

© Tomo Lavrič

Dejstvo, da je tudi tokratna, že tretja obletnica surovega napada na novinarja Mira Petka minila brez odgovorov na bistvena vprašanja, znova opozarja na to, s kako resnim primerom imamo opravka. Celo pritlehni trači o femme fatale, ki so jih lep čas pošiljali v obtok dežurni interpreti koroškega zločina, mu ne poskušajo več odvzeti njegove teže. Vest, ki to težo zaokroža, govori o tem, da naj bi neznani junak za obračun s Petkovo glavo plačal 30.000 mark. To, da se nekomu v tej državi zdi vredno za 30.000 mark najeti morilce, ki naj bi enkrat za vselej opravili z neprijetnim novinarjem, ne govori samo o tem, kakšen denar in kakšne metode so v igri, ampak tudi o tem, kdo bi to igro lahko pokvaril: policija niti pod razno, sodišče še manj, novinar pa zagotovo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: