DK

 |  Kultura

Predani korakom / Modri in rumeni

Plesna predstava v Križankah

Konec avgusta potekajo že tradicionalne plesne gibalne delavnice Predani korakom. Otroci, ki obiskujejo rehabilitacije na URI Soča, so v projekt vključeni že od leta 2016. Letošnje plesno druženje, ki bo potekalo danes ob 18. uri v Križankah pod naslovom Modri in rumeni, se bo osredotočilo na vprašanja o prijateljstvu, pripadnosti, videzu, medsebojnih odnosih in razumevanju, prilagajanju ter sožitju.

Otroci iz URI Soča so teden preživeli v družbi otrok, ki nimajo težjih gibalnih ovir in obiskujejo delavnice sodobnega plesa na KGBL, ki se bo projektu letos pridružil prvič. Delavnice vsako leto pomagajo pri ozaveščanju ter odpravljanju predsodkov o gibalni oviranosti otrok. Otroci na njih tkejo neprecenljive vezi ter uživajo v skupnih plesnih dogodivščinah, druženje pa se vedno konča z ugotovitvijo, da so razlike v svetu plesa, petja in igre nevidne in popolnoma nepomembne.

Otroke je na delavnicah vodila plesna pedagoginja Jana Kovač Valdés, ki ima za seboj že 40 let pedagoškega udejstvovanja na področju plesa. Delo z otroki ima rada, saj jo izpolnjuje, čustveno bogati in sprošča, z njimi pa vsako leto ustvari kakšno zanimivo, poučno in zabavno plesno predstavo.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.