Vlado Miheljak

Vlado Miheljak

 |  Mladina 6  |  Dva leva

Komentar / Med gentrifikacijo in partifikacijo

Prijatelje (iz SDS) spoznaš v stiski

© Franco Juri

»Zdaj je pa že skrajni čas, da Brecelj prijavi vse njemu znane umazane posle na@policija_si ali pa za vedno obmolkne. To njegovo PR nabijanje vsake toliko časa je popolnoma neproduktivno. Naj prevzame vodilno mesto v OI in počisti s korupcijo.«
— Jelka Godec, poslanka SDS, je ogorčena nad Brecljevim nabijanjem sestrske stranke SD in mu zapoveduje trajni molk (omrežje X, 2. 2. 2024)

»… nakup ni tako slab s ceno 1500 evrov na kvadratni meter in z okvirno 850 evrov na kvadratni meter za obnovo.«
— Davčni strokovnjak in nekdanji direktor Fursa Ivan Simič je eden redkih, ki so branili projekt sodne palače na Litijski cesti kot racionalen (Tarča RTV SLO, 25. 1. 2024)

»Elita je jedro naroda. Narod brez elite ne obstaja, je samo amorfna gmota ljudi, ki ne ve, kam in kako.«
— Jože Anderlič jedro naroda postavlja v svojo palačo Schellenburg

Ampak prav res. Člani širšega vodstva SD so socialdemokrati prav toliko in prav na tak način, kot so ljubitelji retro filmskih burkežev bratov Marx marksisti. Od socialdemokratske identitete je stranki SD ostalo bore malo. Tam nekje od Pahorjevega prevzema (1997) se je odrekla vsemu, kar bi programsko, konceptualno in vsebinsko lahko šteli za socialdemokratsko misel in idejo. Na začetku je stranka še premogla nekaj intelektualcev, ki so bili sposobni misliti socialdemokracijo in so imeli tudi neko javno veljavo, zdaj ni od nje ostalo nič. Še tistih nekaj družboslovcev iz Pahorjeve dediščine, ki so oportuno ostali, dokler so imeli od stranke korist, je začelo bloditi po najobskurnejših desničarskih portalih in medijih ali so se celo priključili Logarjevi platformi natega.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.