Stanka Prodnik

 |  Mladina 46  |  Kultura

Konec analogne dobe

Kako je Pahor po napornem dnevu izklopil še televizijski signal

Premier Pahor ob testnem izklopu analognega signala

Premier Pahor ob testnem izklopu analognega signala
© Dare Čekeliš

V ponedeljek so na nacionalki poskusno izklopili drugi program, v hiši Pro Plus pa Kanal A, da bi gledalci lahko preverili, ali so njihovi televizijski sprejemniki že pripravljeni na digitalno dobo. Čeprav se 15-minutni izklop analognega signala sliši kot zadnja skrb srednje naprednega državljana, je bila to spektakularna vest.
Na nacionalki se je denimo z oddajnika na Belem križu, kjer so za kratek čas izklopili analogni signal, v živo oglasila Eugenija Carl. A tam ni bil neki tehnik, ki bi pritisnil na kakšno gigantsko stikalo, zaradi katerega bi potem ugašali televizorji. Tam je bil sam predsednik vlade Borut Pahor, ki je pred tem sicer že zapolnil Dnevnik zaradi sporov znotraj koalicije, referenduma o RTV, poslanskih vprašanj in TEŠ-a. A ko ti Karl Erjavec ponovno grozi z izstopom iz koalicije, se očitno najbolj prileže vzpon na hrib na slovenski obali, kjer lahko za 15 minut ugasneš televizijski signal. Škoda le, da se to ni zgodilo nekaj mesecev prej, na primer med Erjavčevim nastopom v Piramidi.
Čeprav večina gledalcev ni čutila posledic Pahorjevega pritiska na gumb, ki ga snemalec nacionalke ni mogel posneti, ker je čezenj svojo roko držala novinarka, so v Dnevniku sledili prispevki o tem, kako nacionalka že pomaga tehnološko zaostalim gledalcem namontirati pretvornik za televizor. A zdelo se nam je, da gre večinoma za njihove zveste gledalce, ki še ne vedo, kakšne radosti se lahko skrivajo na preostalih slovenskih televizijskih kanalih.
Med slednjimi velja izpostaviti novejšo televizijo Pink.si, kjer lahko zadnjih nekaj tednov gledamo trenutno verjetno edino pogovorno oddajo pri nas, ki jo vodi misica z obskurnim lepotnim naslovom, Pia Pustovrh. Ta vsako nedeljo popoldne skoraj dve uri s svojimi (večinoma) gostjami klepeta o lahkotnih temah. V Vikendviziji smo doslej lahko ujeli zvezdo resničnostnih šovov Suzano Jakšič, ki pravi, da je z moškimi opravila, avtorico biografije Damjana Murka in leposlovnega presežka nižje vrste Keš piščke Marjanco Scheicher, ki je izračunala, da se zgodnja poroka bolj splača od študija, bivše dekle Sebastjana Cimerotiča Sabino Remar, ki ji draga darila ne pomenijo veliko, igralko Ano Marijo Mitić, ki so ji všeč moški “runkli”, Salome, ki je pač Salome, in Sanjo Grohar, ki razpravlja o današnji moški modi.
Čeprav v res dolgi pogovorni oddaji ne boste izvedeli nič novega, gre za prvovrstno nedeljsko zabavo. Seveda takšne narave, da voditeljica sprašuje resnično naivna vprašanja in jo med drugim zanima, kako so bile njene gostje kdaj “zapeljane” ter ali imajo v postelji rajši Balkance ali Slovence, naključni mimoidoči pa odgovarjajo na intimna vprašanja in so pri tem resnično konservativni. In ker Pink.si napoveduje tudi svoj informativni program, že čakamo, kakšne bodo morebitne nove rubrike. Glede na število zagat, ki jih ima trenutno Pahor, mu po izklapljanju TV-signala tudi kakšen sproščeni pogovor s plavolasko na šaljivem kanalu zagotovo ne bi bil odveč.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.