Vlado Miheljak

Vlado Miheljak

 |  Mladina 43  |  Dva leva

Sam svoj poštar?

(dolžina sodnikovega podaljška)

Vlada meni, da morebitna uresničitev predloga priporočil z ničimer ne bi pripomogla k izboljšanju razmer v državi, prav tako bi lahko morebitne predčasne volitve izkoristili organizatorji nasilnih protestov za dodatno poslabšanje (notranje) varnosti. Protesti bi lahko privedli do vsesplošnih neredov, kar bi hkrati narekovalo intenziviranje ukrepov za zagotavljanje javne varnosti, s tem pa tudi številčnejšo in ostrejšo uporabo policijskih pooblastil.
— Vlada skuša z odlaganjem datuma volitev zavarovati prebivalstvo pred pretirano rabo policijskih pooblastil (N1info, 21. 10. 2021)

Če se izrazim v športnem žargonu, igramo zadnjih deset minut mandata, potem pa je še kak sodnikov podaljšek. Jaz mislim, da sodnik ne bo predčasno odpiskal konca te tekme.
— Zdravko Počivalšek ne računa na predčasno prekinitev zdajšnje tekme, ampak računa na sodnikov podaljšek (Večer, 23. 10. 2021)

So pa potrdili, da je Policija pred nedavnim podpisala tudi pogodbi, ki ji omogočata nabavo solzivca za naslednja štiri leta.
— Policija predvideva, da bi se utegnil sodnikov podaljšek raztegniti vsaj na štiri leta (24ur.com, 25. 10. 2021)

Seveda, tukaj pa se s kolegom Matjažem strinjam – in midva se večkrat strinjava – da bi morala politika umiriti strasti. Trdim, da se je sovražna retorika prav iz parlamenta preselila na ulice, in to sva s kolegom Matjažem enkrat že govorila. In tudi Matjaž to večkrat pove, da se je s prihodom Levice v parlament zradikaliziral še posebej levi politični spekter.
— Poslanec NSi Jožef Horvat o tem, da mu je poslanec SD Matjaž Han razkril, da je problem parlamentarne nestrpnosti v stranki Levica, partnerici Hanove stranke v KUL (Pop TV, 21. 10. 2021)

Hja, časi se spreminjajo. In navade tudi. V moji mladosti so bili v naših krajih poštarji dobrodošli obiskovalci. Prinašali so pozdrave, čestitke, prodajali srečke državne loterije. A najbolj so razveseljevali ljudi, ko so enkrat na mesec prinašali pokojnine. Dostojne pokojnine, ki niso nikoli izostale. Danes poštarji ne prinašajo pokojnin, ampak menda naboje večjega kalibra. Pa še to ni v celoti res. Sporočilo, da so Janševi, Toninovi, Hojsovi dobili na dom pisemsko pošiljko z grožnjo in priloženim nabojem, je spin. Laž v Janševem slogu. Takšna pošta pride do naslovnika ali v njegovo okolico, če je novinar, publicist, civilnodružbeni aktivist ..., ne pa eden od varovanih politikov, ker se že sama Pošta in njeni uslužbenci izpostavijo tveganju namesto njih. Ampak kakorkoli, pravo vprašanje je, zakaj se je ta pošta sploh pojavila in zakaj se je pojavila ravno zdaj. Staro kriminalistično načelo pravi is fecit cui prodest (dejanje je storil tisti, ki ima od njega korist). Kdo ima torej korist? No, ne dvomim sicer, da je na vseh političnih in geografskih koncih in straneh Slovenije dovolj primitivcev za izvedbo takšne zavržne »diverzije«. Ne dvomim pa niti, da bi si Janša moral takšno poštno grožnjo izmisliti, če je ne bi skupaj z drugimi naslovniki dobil. Je kot naročena. Samonaročena! Kot paket od Alibabe ali Amazona, s katerim v adventnem času sam sebe presenetiš in razveseliš.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.