Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Propagandisti

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Janševi lakaji kot po tekočem traku prevzemajo vodilne vloge v slovenskih medijih. Jančič na Siolu, Mayer na Planetu, na RTV Slovenija pa Grah Whatmough (ki ga bo morda zamenjal celo Urbanija), Areh, Rebernik, sedaj pa še Pirkovič. Slednji je postal urednik uredništva za nove medije na MMC-ju, pa čeprav so imenovanju nasprotovali tamkajšnji zaposleni.

Kdor nekritično povzema stališča koalicije in nenehno napada opozicijo, vladajočim politikom piše hvalospeve ali pa z vlado celo poslovno sodeluje, ni novinar, kaj šele, da bi smel biti urednik. Je navijač in propagandist, ki bo naredil vse, da njemu ljuba opcija ostane na oblasti, pa če mora pri tem kršiti vse novinarske standarde. 

Tako smo že priča različnim manipulacijam, katerih namen je zlasti pomagati stranki SDS – od cenzure do laži, s katerimi napadajo njene nasprotnike. V naslednjih tednih bo teh zagotovo še več, zato jih moramo prepoznati in se proti njim aktivno boriti. Če ne drugače, pa vsaj z udeležbo na volitvah.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.