Uredništvo

 |  Politika

RTV Slovenija / Odstopila urednica informativnega programa Jadranka Rebernik

Na poziciji jo bo kot vršilka dolžnosti zamenjala Polona Fijavž

Sanjski trojček: pričevalec Jože Možina, narodnobuditeljski Igor Pirkovič, izvrševalka Jadranka Rebernik (v ozadju Aljuš Pertinač, voditelj oddaje Faktor)

Jadranka Rebernik v družbi novinarskih kolegov na RTV Slovenija, ki sta prav tako blizu krogom SDS: Jože Možina in Igor Pirkovič (v ozadju Aljuš Pertinač, voditelj oddaje Faktor)
© arhiv / Facebook

Z današnjim dnem je s položaja odgovorne urednice informativnega programa TV SLO 1 odstopila Jadranka Rebernik. "Do imenovanja novega odgovornega urednika bo uredništvo kot vršilka dolžnosti odgovornega urednika vodila Polona Fijavž," so v sporočilu za javnost zapisali na RTV Slovenija.

Jadranka Rebernik je danes predsedniku uprave RTV Slovenija podala nepreklicen odstop z mesta odgovorne urednice Informativnega programa prvega programa Televizije Slovenija. 

V skladu z Zakonom o RTV Slovenija odgovorne urednike programov imenuje in razrešuje uprava na predlog direktorjev, določenih v statutu. Za mesta odgovornih urednikov programov direktorji, določeni v statutu, izvedejo javne razpise. Mandat odgovornih urednikov je štiri leta. Druge urednike imenuje in razrešuje odgovorni urednik programa.

Jadranka Rebernik je bila na položaj odgovorne urednice Informativnega programa TV Slovenija za polni mandat imenovana marca 2022, veljala pa je za del skupine urednikov in novinarjev, ki jo je podpiral nekdanji direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough, ki je bil na pozicijo imenovan v času tretje vlade Janeza Janše.

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.