MLADINA Trgovina

Stanka Prodnik

9. 3. 2018  |  Mladina 10  |  Kultura  |  TV

Lepi Kemal in izgnani Kemal

Koliko goreči oboževalci turških serij sploh vedo o Turčiji?

Glavna junaka telenovele Moja boš: Nihan (Neslihan Atagül) in Kemal (Burak Özçivit)

Glavna junaka telenovele Moja boš: Nihan (Neslihan Atagül) in Kemal (Burak Özçivit)

Proti koncu ponedeljkovega Dnevnika se je nacionalka pridružila medijskemu poročanju o treh družinah, ki so se julija 2016, po neuspelem državnem udaru na režim turškega samodržca Erdogana, zatekle v Slovenijo, zdaj pa jim je ministrstvo za notranje zadeve prošnjo za mednarodno zaščito zavrnilo in jih želi poslati domov. Gre za še eno v nizu skrajno spornih odločitev tega ministrstva, ki zavrnilne odločbe beguncem piše kot po tekočem traku in kot da mu je popolnoma vseeno, kaj se bo z njimi zgodilo po odhodu. Da le ne bodo več naš problem. A tri turške družine so zbežale zaradi političnega pregona. Zapor ali celo smrt jim grozita zgolj zaradi drugačnih prepričanj od tistih, ki jih ima predsednik Erdogan.

Kupite dostop do Mladina.si, ki stane enako kot izvod tiskane izdaje Mladine. Za 3,50 EUR dobite dostop do aktualne številke in celotnega arhiva za naslednjih sedem dni. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25 odstotkov!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.