Vanja Pirc

 |  Mladina 47  |  Kultura

Drama v Šiški

Ljubljanska Drama bo med prenovo delovala v hali L56

Ena izmed drobnih najdb za vsakdanjo uporabo, oljenka, ki so jo uporabljali prebivalci Emone

Ena izmed drobnih najdb za vsakdanjo uporabo, oljenka, ki so jo uporabljali prebivalci Emone
© Aleksandra Saša Prelesnik, AML

Za Slovensko narodno gledališče (SNG) Drama Ljubljana je gledališka sezona 2023/24 nedvomno prelomna, saj je zadnja, ko si je predstave mogoče ogledati v prostorih, v katerih gledališče deluje zdaj. Ti so prežeti z zgodovino in spomini, hkrati pa že desetletja izjemno dotrajani in nujno potrebni celovite prenove – in ta se bo, ko se bo sezona junija končala, vendarle začela. Popolnoma bodo obnovili palačo iz leta 1911, namesto neustreznega prizidka iz šestdesetih let bo zrasel nov, gledališče bodo po načrtih biroja Bevk Perović arhitekti tudi razširili z novimi podzemnimi prostori in dodatnimi prostori v sosednji Nemški hiši. Gre za največjo in najpomembnejšo državno naložbo v kulturno infrastrukturo, katere proračun je ocenjen na 58,5 milijona evrov in naj bi bila končana do leta 2026. Znano pa je že tudi, kje bo do takrat – in morda še kako leto več – delovalo naše osrednje gledališče: v eni od hal nekdanje tovarne Litostroj v ljubljanski Šiški.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.