Stanka Prodnik

 |  Mladina 12  |  Kultura

V iskanju talenta ...

... ki ga ta konec tedna še nismo našli

Podeljevalca Jonas in Godler ter nagrajeni Zrnec

Podeljevalca Jonas in Godler ter nagrajeni Zrnec
© Borut Peterlin

Sveži so še spomini na prva velika iskanja talentov pri nas, pa s tem ne mislimo samo na Popstars. Željo slehernega Slovenca in Slovenke, da se pokaže, pa čeprav samo sosedom in vsem tistim, ki ga ali jo poznajo, so dobro prikazale že Karaoke. A pustimo pretekle polomije, saj se je POP TV pravkar odpravil na novo. Slovenija ima talent je licenčna oddaja, ki nam je v izvirniku podarila Susan Boyle in Paula Pottsa. Za tiste malo manj vešče: Potts je prodajalec mobilnih telefonov, ki je za zvezdnika videti skoraj tako klavrno kot Susan Boyle, v nasprotju z njo pa prepeva opero. In ob njegovem nastopu vsi zajokajo. Ko pojeta Susan in Paul, gre kljub vsemu za solze pokroviteljskega odobravanja, ko gledamo Slovenija ima talent, ali še huje, podelitev viktorjev, pa prej za solze nesreče, ki se naberejo tik pred napadom tesnobe.
Slovenski resničnostni šovi in izbori talentov so nam doslej prinesli zalogo nepomembnih zvezdnikov, ki svojo prepoznavnost gradijo na slačenju, javnem pijančevanju, razglašanju, da so imeli spolne odnose s slovenskim nogometašem, katerega ime se začne na C, ali pa s pripravljanjem prispevkov v oddaji Svet na Kanalu A. Če morda niste vedeli, kdo je bil Edvard Kocbek, si le oglejte prispevek Perota iz Big Brotherja, ki se je za potrebe informiranja javnosti prejšnji teden odpravil k njegovemu kipu v ljubljanskem Tivoliju, mu legel v naročje in prebiral iz njegove biografije: “Tukaj piše, da so te klicali Edi.” Kmalu zatem so se voditelji oddaje vrnili h kričanju o propadu države in sveta ter kar je še teh obrobnih tem.
Ogled viktorjev je vsekakor nujno opravilo, če želimo izvedeti, kaj se trenutno dogaja na medijski sceni. Tako smo lahko videli vsaj dva neplačana (vsaj upamo) oglasa za novo spletno nadaljevanko Prepisani, skupen nastop bratov Valič, ki vodita oddaji Parada in Slovenija ima talent, ubogega štajersko govorečega voditelja prireditve Tadeja Toša, ki mu je Lado zagrozil, da ga bodo začeli simultano prevajati, če ne bo dal miru, in nastop sodnice Lucienne Lončina iz Slovenija ima talent, ki je sicer hotelska pianistka, a na njeni spletni strani piše, da je skrajno primerna tudi za igranje na luksuznih križarkah.
Zanimivo je, da nastop Angležinje na podelitvi viktorjev s komadom Stairway to Heaven ni zmotil dobitnika letošnjega viktorja za življenjske dosežke Dragana Buliča. Kje pa, njega je motil Plavi orkestar, ker je neki večer pobral vso publiko ljubljanskemu pussy-rock bendu Billys. In ko nam je Bulič povedal, koga bi on povabil na oder (denimo Vilija Resnika in Pidžija), smo bili organizatorjem samo hvaležni, da za nasvet o glasbenih gostih niso prosili njega.
A kdo ve, morda se pred žirijo licenčne oddaje zglasi kdo, ki ga bomo z veseljem poslušali na podelitvi viktorjev prihodnje leto. Morda bi lahko tam poiskali kar naslednjega voditelja.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.