Mateja Hrastar

 |  Mladina 2  |  Kultura

Burek za keš pičke

Primerjalna analiza Leve scene, Ali Ena in Trnow stajla Klemen Klemna ali kaj nam o slovenski družbi vsakih šest let povedo slovenski rap prvaki

Legendarni Ali En iz devetdesetih

Legendarni Ali En iz devetdesetih
© Borut Krajnc

Bilo je leto 1994. Bile so občinske volitve, v kinih so vrteli Pulp Fiction, po Sloveniji so organizirali prve rave zabave, imeli smo 126.000 brezposelnih državljanov. Začela se je orožarska afera, vlagali smo certifikate, z javno prodajo so se olastninili Mercator, Lek, Pivovarna Laško ... Enkrat spomladi se je zgodila Depala vas, na trgu so se pojavile prve tabletke ekstazija, po petih letih stagnacije smo končno dosegli porast industrijske proizvodnje, v Cankarjevem domu je osem moških, med njimi tudi eks slovenski popevkar, začelo nov nacionalni šport gladovnih stavk, na Valu 202 je osebnost leta postal Janez Janša, Urad za žensko politiko je protestiral zaradi ritk na reklamnih plakatih za sončno kremo, pojavil se je red bull, ki so ga za nekaj časa pri nas celo prepovedali. Estrada? Vlado Kreslin je dvakrat razprodal veliko dvorano Cankarjevega doma in v muziko zafural etno štos, čeprav ga je ogrožal Bajaga. Magnifico je imel jajca, koncentirala sta Jovanotti in Balašević.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: