STA

 |  Politika

Generalni direktor RTV Slovenija imenovan še za naslednja štiri leta

Na današnjem glasovanju ga je podprlo 23 članov sveta, medtem ko so bili proti štirje

ss

Andrej Grah Whatmough na RTV Slovenija velja tudi za "metlo" aktualne Janševe vlade 
© RTVSLO / MMC

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je dozdajšnjega generalnega direktorja zavoda Andreja Graha Whatmougha, ki je svoj štiriletni mandat začel aprila lani, danes znova imenoval na to mesto prav tako za štiri leta. Še pred vnovičnim imenovanjem je kot generalni direktor odstopil. Nov mandat začenja v petek.

Po ugotovitvah razpisne komisije je bila njegova vloga, ki je prispela na razpis, objavljen 28. februarja, edina pravočasna in popolna. Prijavitelj, ki se je podpisal le s kraticama A. Č., je oddal nepopolno vlogo, prijava nekdanje direktorice Televizije Slovenija (TVS) Natalije Gorščak pa ni prispela do roka, ki se je iztekel 9. marca ob 12. uri.

Pobudo za nov razpis je dal Grah Whatmough sam, ker je želel preveriti, ali ima zaupanje 29-članskega sveta v novi sestavi.

Na današnjem glasovanju ga je podprlo 23 članov sveta, medtem ko so bili proti štirje. Za imenovanje generalnega direktorja zavoda sicer zadostuje 15 glasov podpore.

Grah Whatmough je položaj generalnega direktorja prvič prevzel 24. aprila lani.

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.