MALI ČLOVEK ZA VELIKE NALOGE

Milan Kučan je postal posebni odposlanec slovenske vlade za Bosno in Hercegovino. Njegova prva naloga bo prinesti iz Bosne izvirni recept za burek in druge pite. Če začnemo pri bureku: burek je lahko narejen samo z mesom in nikakor ne s sirom (tisto je pita sirnica), da o blasfemiji, ki ji v Sloveniji rečemo pizzaburek, niti ne govorimo. Dober tek, Milan.

Poroča BERTO RITOTREB, fotografira Turk Brconja

Milan Kučan in Borut Pahorob naznanitvi nove misije: Pogum je v srcu …

Milan Kučan in Borut Pahorob naznanitvi nove misije: Pogum je v srcu …

… modrost pa v glavi

… modrost pa v glavi

PIŠE, KER MU NI VSEENO

Nov politični triler daleč od pravne države in človekovih pravic

Preverja posebni dopisnik Doc Maxim

Po Dimitriju Ruplu, Miru Petku in Dejanu Kalohu se je prejšnji teden med pisce akcijskih političnih trilerjev vpisal še evropski poslanec dr. Mihael Brejc, s čimer je stranki SDS pripadlo mesto v Guinnessovi knjigi rekordov in sicer v kategoriji največ piscev žanrske literature na kvadratni meter znotraj iste politične stanke ali skupnosti. Iztočnice Brejčevega romana z naslovom Igralec ragbija, v katerem ne manjka niti eksplicitne erotike, je na predstavitvi romana briljantno interpretiral Jože Možina, ki je Brejčev literarni prvenec označil za mojstrovino, saj razkriva sicer skrbno skrivano skorumpiranost političnih veljakov, tematika romana pa z vsako novo vrstico dobiva širši kontekst kot ga nakazuje zgolj naslov - še posebej v edinstveni ljubezenski zgodbi, ki se odigrava med protagonistko Lijo in francoskim igralcem ragbija. Politični triler Igralec ragbija, ki ga je založila Nova revija, je torej zmes ljubezenske zgodbe in kriminalke o političnih šefih, direktorjih in udbovskih agentih, zapletenih v skrivnostne akcije in sumljive transakcije. Skratka, izvirno v vseh pogledih. Mimogrede, vas zanima: 

Dr. Mihael Brejc: “VIgralcu ragbija semskušal pokazati, kakoveliko moč je imelapartija, ki sem se ji pridružilže leta 1968.”

Dr. Mihael Brejc: “VIgralcu ragbija semskušal pokazati, kakoveliko moč je imelapartija, ki sem se ji pridružilže leta 1968.”
© Sena Driskič

Zakaj so metuljčki boljši od kravat?

* Kako so pisatelja prisilili, da je vstopil v Zvezo komunistov?

* Koliko orgazmov doživi Lija v enopartijskem sistemu?

* Kakšne niti vleče glavni negativec po imenu Milan Kučan?

* Kje so skrite brigadirjeve keramične ploščice?

* Koliko bankovcev po 500 DEM si lahko leta 1991 shranil v škatlo za čevlje?

* Pod katerim imenom Janez Janša porazi sile zla in kontinuitete?

* S kakšnimi nečloveškimi metodami je prejšnji sistem prisilil pisatelja, da je sprejel službo direktorja varnostno-informativne

službe?

* Zakaj v časih enoumja ni bilo pizza bureka?

* Ali je Tito še živ?

Če ste na vsaj devet zgornjih vprašanj odgovorili z “DA”, potem je Igralec ragbija knjiga, ki se ji ne boste mogli upreti.