Quod licet iovi, non licet bovi*

Poroča BETI TRTOREBRO, foto TURK BRCONJA

Družina Janša pri maši za domovino

Družina Janša pri maši za domovino

Ali gre pri objavi leve fotografije za nedopustno zlorabo otrok v politične namene? Vprašali smo dva strokovnjaka. Berto Ritotreb, ki je že imel izkušnje z zlorabo otrok v politične namene, pravi, da ne, ker je otrok živo bitje in s tem homo politikus šele ob rojstvu, Beti Trtorebro pa pravi, da je, ker je otrok živo bitje že ob spočetju. Amen.

* Kar je dovoljeno Jupitru, ni dovoljeno volom

Za koga? Za Janeza!

Vse glasnejše pobude za spremembo datuma dneva državnosti

Preverja zunanji dopisnik Dick Ammos

na površje, in odkrivanjem nesmrtnih duš laži in prevare.

na površje, in odkrivanjem nesmrtnih duš laži in prevare.

Kot smo na naših straneh že poročali, je bilo med državno proslavo ob 20. obletnici samostojne Slovenije na Kongresnem trgu sredi prestolnice slišati tudi žvižge. Prvič se je namreč zgodilo, da so se na državni proslavi iz množice slišali vzkliki proti nekaterim politikom in aktualni oblasti. Mladinamit je šel po sledi žvižgov in ekskluzivno razkril, da so tisti najglasnejši pripadali interesni skupini, ki si je nadela ne ravno kratko, zato pa toliko bolj jedrnato ime: Združenje za avtentično izpričane temeljne vrednote in ideale osamosvojitve ter spremembo datuma dneva državnosti s tranzicijsko zaznamovanega in z likom komunističnega samodržca Milan Kučana omadeževanega 25. junija na slavnostni 17. september, rojstni dan prvega heroja osamosvojitve Janeza Ivana Janše, temelja spoštovanja človekovih pravic in demokracije ter simbola v svoji zgodovini prvič politično res združenega in nerazdeljenega slovenskega naroda.

Predstavniki združenja, ki ima v 5. temeljni točki svojega programa zapisano “javno izražanje slovenske pripadnosti, izkazovanje slovenskih simbolov, zastave, grba, himne ter slovenske besede in kulture”, so za Mladinamit odločno zavrnili podtikanja, da so med proslavo vpili: “Dajte nam orožje!” Poudarjajo, da so bili njihovi medklici zlonamerno iztrgani iz konteksta, v resnici pa je šlo za domoljubno skandiranje “Dajte nam Slovenijo”. Za komentar smo prosili tudi prvaka opozicije Janeza Janšo, ki nam je zatrdil, da združenje sicer ni nastalo na njegovo pobudo, prepričan pa je, da ima v Sloveniji, ki resda še vedno ječi v primežu tranzicijske levice, katere nesmrtni duši sta laž in prevara, vsakdo pravico izraziti svoje mnenje. “Čas, ko bo Slovenija ponovno prišla na površje, se hitro bliža,” je posebej za Mladinamit povedal Janša.