V DRUGO GRE RADO

Poroča BERTO RITOTREB

Janez Janša 2011: 2. žena mu je ljubša kot 1.

Janez Janša 2011: 2. žena mu je ljubša kot 1.
© Turk Brconja

Janez Janša 1977: 2. zasedanje Avnoja je bilo bolj pomembno od 1. zasedanja Avnoja

Janez Janša 1977: 2. zasedanje Avnoja je bilo bolj pomembno od 1. zasedanja Avnoja

Mladinamitu je uspelo razkriti, od kod obsedenost Janeza Janše z 2. republiko. Človek je prepričan, da so stvari v drugo vedno prave. Tako je v mladosti vodil brigado po poteh udeležencev 2. zasedanja Avnoja v Jajce in pred leti se je tudi odločil, da prvo ženo zamenja z 2. ženo. Zakaj bi bil zadovoljen s prvim, če je lahko drugo vedno boljše. Ali kot je rekel Brecht: Bolje slabo novo kot dobro staro. Živela revolucija!

Türk v deželi Bunga-bunga

V stranki SDS izrazili sum, da predsednikov obisk pri Berlusconiju ni bil zgolj državniške narave

Poroča zunanji dopisnik Dick Ammos

Iz dobro obveščenih virov blizu največje opozicijske stranke smo izvedeli, da v poslanski skupini SDS resno razmišljajo o vložitvi interpelacije zoper predsednika dr. Danila Türka, ki naj bi po njihovih informacijah tridnevni državniški obisk v Italiji izkoristil za udeležbo na eni od zloglasnih večernih zabav, znanih pod imenom Bunga-bunga, ki jih italijanski predsednik vlade Silvio Berlusconi prireja v svoji rimski rezidenci, kjer slavnostni večerji sledi erotični del druženja, temu pa kopanje golih udeležencev zabave v bazenu.

Se je tudi predsednik države ujel v gosto lepljivo mrežo mogočne pajkove glave?

Se je tudi predsednik države ujel v gosto lepljivo mrežo mogočne pajkove glave?

Na Mladinamitovo vprašanje, ali poslanska skupina SDS razpolaga s kakšnimi konkretnimi dokazi za svoja sumničenja, smo iz tiskovnega predstavništva stranke SDS prejeli odgovor, da naloga opozicije ni zbirati dokaze, vendar po njihovem trdnem prepričanju ne more biti naključje, da predsednik države odide na tridnevni državniški obisk v Rim prav v času, ko na kazenskem oddelku Okrajnega sodišča v Ljubljani potekajo nove sodne preiskave v zvezi z afero bulmastifi. V SDS so mnenja, da ta obisk “v vsej svoji grotesknosti razgalja morbidno dekadentno obličje mogočne pajkove glave, za katerim se pne gosta lepljiva mreža, ki povezuje mnogotere stare in novodobne koristi in koristolovce”. Ravno tako ne more biti slučaj, da se je predsednik Türk o ‘dvostranskih odnosih’ pogovarjal samo z Berlusconijem, dodajajo v SDS, tridnevni državniški obisk pa je začel natančno 17. januarja: “17 je namreč število let, ki jih je štela mladoletna prostitutka Ruby, ko jo je premier Berlusconi povabil na svojo večerno zabavo,” sklenejo svoje raziskovalno poročilo v poslanski skupini SDS.