REŠITEV JE V DIOPTRIJI

Poroča BETI TRTOREBRO, foto TURK BRCONJA

Predsednik vlade Borut Pahor s pomočjo očal vidi stanje boljše, kot se kaže v realnosti. Gospodarska situacija je boljša, koalicija je širša, podpora vladi je višja in tudi lepota predsednika vlade je večja. Ni razloga za apatijo, kaj šele odstop. Kdor ne verjame, naj si natakne očala.

Slovenija zmore več. Poslanci SDS tudi

Vidni predstavniki največje opozicijske stranke z ustvarjalno energijo na poslanskih delovnih akcijah

Preverja zunanji dopisnik Dick Ammos

“Tista Slovenija, ki je zmogla ta čudežni korak pred 20 leti, je še vedno tu, zvesta slovenskim in evropskim vrednotam in odločena, da nikoli ne odneha. Prihaja čas, hitro prihaja, ko bo ponovno povezala ustvarjalne energije naroda in ljudi ter dokazala, da SLOVENIJA ZMORE VEČ, VELIKO VEČ. Iskrene čestitke ob 20. rojstnem dnevu, Slovenija. Imejmo radi svojo lepo domovino,” je v govoru ob 20. obletnici slovenske osamosvojitve zapisal prvak opozicije Janez Janša.

Poslanec Branko Marinič bo pozlatil besede opozicijskega vodje.

Poslanec Branko Marinič bo pozlatil besede opozicijskega vodje.
© Metka Vesoljšek

Med prvimi, ki so uslišali klic svojega vodje in pohiteli z dokazovanjem, da resnično zmorejo več, je tudi poslanec SDS Branko Marinič, ki je po naših informacijah navkljub natrpanemu poslanskemu urniku z odliko zaključil 30-urni tečaj plačevanja položnic in izpolnjevanja plačilnih nalogov BN02. Ob tem je pronicljivo dognal, da smo v času turistične sezone na naših avtocestah priča nepotrebnim zastojem, za katere je objektivno odgovorno prometno ministrstvo, zato je s tega naslova na 30. redni seji državnega zbora postavil poslansko vprašanje, ali so pristojni v Republiki Sloveniji “storili vse potrebno, da bi se predvsem turisti, ki zgolj tranzitirajo Slovenijo, počutili dobro”.

Med čakanjem na celovit odgovor, ki so mu ga z Vlačičevega ministrstva obljubili v začetku septembra, poslanec Marinič seveda ne bo stal križem rok. Letošnje poslanske počitnice bo preživel delovno: na najbolj kritičnih odsekih slovenskega avtocestnega križa bo predvsem tranzitirajočim turistom delil plastenke z vodo in glede na to, da našo domovino tranzitira največ nemško govorečih turistov, v živo izpopolnjeval že zdaj izjemno znanje nemščine. “Ih kan noh mer. Fil mer,” je povedal posebej za Mladinamit.