Saša Eržen

 |  Mladina 3  |  Kultura  |  Hudo

Copati za Melanijo

Namesto cokel v Beli hiši

© Kopitarna Sevnica

Številni Slovenci ne skrivajo ponosa, da je prva dama ZDA postala njihova sorojakinja, še posebej so nad dejstvom navdušeni v njeni rodni Sevnici, kjer, kakopak, kanijo iz priložnosti čim več iztržiti. Medtem ko iz sevniške Lisce še ne poročajo o nedrčkih, s katerimi bi slavili najprodornejšo someščanko, pa Kopitarna Sevnica ni izgubljala časa in je že lani novembra udarila s prestižno linijo damskih copat. Roko na srce, prve dame res niso mogli počastiti z lesenimi cokli. Copati, ki jih je oblikovala Maja Štamol, so sicer izdelani iz dokaj neglamurozne klobučevine, v sivi ali vijolični barvi, zaljšajo pa jih bleščice, s katerimi so pošiti, in »koketen cof iz lisičjega krzna«. Ker je Melania kot znamka očitno bolj zaščitena kot Bela hiša, so jih poimenovali kar white house in en par nemudoma poslali prav tja, saj »so kot nalašč, da jih prva dama Amerike, Sevničanka Melania Trump, obuje ob vselitvi v Belo hišo«. Če se ji bodo le zdeli dovolj dragoceni, da jih bo dala nase. Kar se tiče plebsa, so copati izdelani v omejenem številu in za zdaj niso v redni prodaji, mogoče pa jih je bilo naročiti.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.