Patria: Sestanek v hotelu Lev

Spoštovani Borut Mekina!

Dopuščam možnost, da gre pri datumu v januarju 2007 res za tiskarsko napako in ne za manipulacijo, kot pravite. V tem primeru se vam opravičujem.

Čudno je le, da naj bi se dve napaki nanašali na januar, datum v februarju pa naj bi bil točen? Ne vem, odkod so v kasnejši avstrijski obtožnici črpali podatke? So jih vzeli iz slovenskega obtožnega predloga? Preveriti je treba, če res gre za tipkarsko napako pri januarskem datumu in če ni morda napaka takšna, da se tudi februarski datum nanaša na januar?

Vendar jaz tega ne bom preverjal. Zame Riedlove poti niso pomembne, ker mi nikoli ni nič obljubil ali dal. Pa naj bo sto garažnih listkov in računov za kosila! Končno pa je 22. februarja za TV Slo dejal, da je takrat obiskal v Ljubljani Rudija Lebana.

Na vprašanje, ki mi jih zastavljate vam bom z veseljem odgovoril. Tudi na tiste trditve, ko ste prvi objavili izvlečke iz obtožnega predloga in jih komentirali. Takrat nisem imel obtožnega predloga in nisem mogel preverjati datumov in zapiskov iz mojega rokovnika. S pomočjo sodnega spisa, ki obsega na tisoče strani, sem si stvar razjasnil.

Škoda, da niste zastavili tudi vprašanje, če sem bil z Janezom Janšo na kosilu v ribiškem domu Žuče in če sem bil z njim in Walterjem Wolfom v Mariboru v hiši Borisa Soviča? Na sodišču poteka sojenje, kjer sem obdolženec. Tam se uporabljajo vse izjave, tudi tiste, dane medijem. Zato morajo biti tudi takšni odgovori tehtni in preverjeni.

Na vaša vprašanja vam bom odgovoril, z mojim odvetnikom se moram pogovoriti le, ali pred mojim zagovoru na sodišču ali po njem.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.