Intervju: Zoran Janković

Zanimivo, obetajoče razmišljanje g. Jankovića. Škoda, da (še?) ni preverljivo v praksi. Ampak, tako je in k temu je največ pripomogel Borut Pahor. Že lep čas ga vidim kot trojanskega konja desnice, dopuščam pa možnost, da se tega niti ni zavedal. Pa ni moj namen odziva samo jeza zaradi Pahorja, ampak slabištvo, neka poštenost, odgovornost, korektnost par excellence in kar je še teh levo-civiliziranih manter na splošno, ki blokirajo njeno uspešnost. Zagovarjam pravo mero.

Pozoren sem postal na izjavo g. Jankovića, da bo odstopil, če mu najdejo en sam cent , ki da ga je dal nezakonito v žep. Ni mi jasno, kam so mu ob tem ušle misli, preveč je bil pod vplivom za ohranitev dobrega imena, ko je dal táko/takó zavezujočo izjavo. Izjava je zelo nevarna: naj je še tako res, kar je izjavil, mu bodo „dokazali“, da je v žep vtaknil ne samo cent, po „potrebi“ mu bodo obesili celo milijone. In najbrž ga ni med nami, ki ga ne bi mogli za še tako dober in pošten namen umazati. To Majerjevi izborno obvladajo ... Zato t. i. levičarjem polagam na srce, najbrž brezupno, pa vseeno: ne odstopajte za vsako figo! Pri določenem delu javnosti boste krivi, pa če stokrat dokažete, da gre za laži. Ne odstopajte, temveč se borite! Poglejte si samo Kresalovo, Thalerja, Golobiča ... kaj so dosegli z odstopi!? Izbris s političnega zemljevida! Idealistično početje zaradi - premalo kilometrine. In v nič izpuhteli naši glasovi, ki smo jim jih dali. Zavedajte se, da smo vas ustoličili zato, da ste učinkoviti in ne infantilno-utopistično-brezmadežni, da ne rečem totalno pošteni in zato kar vržete puško v koruzo že ob najmanjšem sumu ali kakršni že koli bagateli. Strela, učite se vendar že od desnice in Cerkve! To je, žal, naša sedanja realnost!

Ne moreš/morete z okostenelim duhom razpravljati na visoko intelektualnem nivoju; če premorete (tudi) modrost, se morate spustiti na njegovo raven ...

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.