Jankovićev paradoks

Spoštovani odgovorni urednik Grega Repovž,

v prispevku »Jankovićev paradoks« ste iz meni neznanih razlogov navedli nekaj izjemno nekorektnih trditev, s katerimi ste pravzaprav sami naredili tisto, kar očitate meni – presegli svoja pooblastila. Vso pravico imate do svojega mnenja o tem, ali sem po nedavnih policijskih preiskavah še lahko voditelj levice in ali naj se umaknem iz politike, ne vem pa, kdo vam daje pravico, da tako lahkotno prevzemate vlogo sodnika. Še preden se bo zadeva morebiti preselila na sodišče, ste me pravnomočno obsodili: Poslovanje Zorana Jankovića je zavrženo. Zoran Janković ni pošten, zlorablja javni denar in pooblastila ter se z njimi okorišča.

Podobno ste storili v nekem drugem prispevku pred 14 leti, ko je vaša obsodba ostala brez epiloga in žal tudi brez opravičila.

Vaše dejanje sedaj je žal podobno nastopu notranjega ministra, ko z mislijo na prihodnje aktivnosti policije izjavi, da se veseli tistega, kar prihaja.

Spoštovani gospod Repovž,

z besedo nisem obtožil politike, tudi ne iskal političnih zarot, ko ste me novinarji o tem spraševali. Nasprotno, rekel sem, da o tem ne želim niti razmišljati in da še zmeraj in kljub vsemu, kar sem moral doživeti v preteklih tednih, verjamem v pravno državo. Trdim, da se nisem okoristil niti z enim evrom javnega denarja in da nisem storil nobenega od štirih kaznivih dejanj, navedenih v odredbi za preiskavo. Na moje besede ste odgovorili, da vas želim »pripeljati žejne čez vodo«.

Zato, gospod Repovž, vas sprašujem, ali menite, da bom po vseh javnih vnaprejšnjih obsodbah in s tem povezanih pritiskih, ki ste si jih privoščili nekateri novinarji, res lahko deležen korektne obravnave pristojnih organov? Ali ste res bolje seznanjeni z vsebino in izvedbo doslej najzahtevnejšega javno-zasebnega partnerstva, kot vsi moji sodelavci, s katerimi smo projekt snovali in izvedli? Ali pa se boste strinjali z mano, da delne, pomanjkljive in tudi zavajajoče informacije, ki (morda z očitnim razlogom) krožijo v javnosti, za korektnega in objektivnega novinarja ne bi smele biti osnova, da nekoga hladnokrvno in dokončno obtoži nepoštenosti, okoriščanja in zlorabe položaja. Ko to počnejo politični nasprotniki, še nekako razumem, ko to naredi novinar in odgovorni urednik, nekoč tudi predsednik Društva novinarjev Slovenije in v vsakem primeru mnenjski voditelj, pa je to žal druga zgodba.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.