|  Politika

Izjava očividke o dogodku

Mesto, kjer naj bi kriminalisti našli molotovke in granitne kocke

Mesto, kjer naj bi kriminalisti našli molotovke in granitne kocke
© Borut Krajnc

"Na Metelkovo sem prišla malo pred 19.30. Šla sem iz smeri Celice proti Gromki. Metelkova je bila prazna, vse je bilo zaprto. Tedaj sem opazila dva avtomobila med Jallo Jallo in Grapefruitom. Eden je z žarometi svetil v smeri proti Grapefruitu. Videla sem blisk fotografske bliskavice, kar je še bolj pritegnilo mojo pozornost, tako da sem se postavila poleg smetnjaka pri Črni kuhinji in opazovala, kaj se dogaja. Ob strani Jalle (ki gleda na Grapefruit) je stal fotograf, okoli njega približno 6 ljudi. Vsi v civilnih oblačilih. Ostali so z MAG-lighti svetili okoli.

Najprej sem videla, da fotograf fotografira plakate, obesene na Jalli, potem pa sem na njegovi levi strani zagledala zeleno Mercator vrečko. Fotograf je nato začel iz vrečke jemati steklenice. Izgledale so kot steklenice od vina. Na vratu vsake je bila zavezana krpica iz blaga. Jemal jih je iz vrečke in postavil na zidek ob Jalli eno poleg druge. Nato je ta isti fotograf od nekod potegnil manjšo vrečko in iz nje začel vleči granitne kocke ter jih zlagati v vrsto eno poleg druge pred že zložene steklenice. Vse je potem fotografiral. Jaz sem nato šla tja in vprašala, kaj se dogaja. Eden od moških je rekel, da so kriminalisti in da so sredi postopka ter da naj se odstranim. Rekla sem, da me res zanima, ampak nisem dobila odgovora in sem se umaknila. Vse so večkrat fotografirali, predmete so prešteli. Nato so vse skupaj spravili v vrečke in se z dvema avtoma odpeljali. Ura je bila okoli 19.40."

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.