Mitiziranje civilne družbe

Spoštovani Bernard Nežmah,

v zadnji številki Mladine (7. 2. 2013) ste objavili članek z naslovom »Mitiziranje civilne družbe«, ki je dosegljiv tudi na spletni strani.

V zadnjem odstavku prispevka ste zapisali naslednje: »Pred tednom so največje stranke mirne duše sprejele odločitev, po kateri bodo iz proračuna namenjali višje zneske za politične stranke. A zoper to ni nastopil noben sindikat, nobeno civilno gibanje«.

Ta zapis nas izjemno čudi in je delno tudi neresničen, saj smo na Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) v soboto, 2.2. 2013, ob 13:02 objavili sporočilo za medije z naslovom »V Ljubljani so na Šubičevi ulici 4 ter Gregorčičevi 20-25 ta teden našli (dodatne) dokaze paralelnega vesolja«. V omenjenem sporočilu smo med drugim problematizirali tudi povečanje sredstev za politične stranke, iz samega sporočila pa je moč razbrati, da takšnemu povečanju nasprotujemo. Vaš zapis nas še tem bolj čudi, ker smo navedeno medijsko sporočilo poslali tudi na elektronski spletni naslov uredništva Mladine.

S spoštovanjem,

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.